Telefonla vatandaşları dolandıran çete çökertildi

Çetenin bugüne kadar 11 bin 326 kişiyi telefon ile arayarak dolandırmaya çalıştığı, son beş ay içerisinde ise 65 vatandaşı dolandırdıkları ve bu yolla 824 bin 359 tl haksız menfaat temin ettikleri tespit edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendilerini kamu görevlisi, savcı ve polis olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran çete çökertilmesi amacıyla Osmaniye merkezli Şanlıurfa ve Akçakale ilçesinde yapılan eş zamanlı operasyonda, aralarında çete liderlerinin de bulunduğu 30 kişi yakalandı.

Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, yaptığı açıklamada, kendilerini kamu görevlisi, savcı ve polis olarak tanıtarak, vatandaşlara isimlerinin veya kimlik bilgilerinin terör olaylarına karıştığını, soruşturma yapıldığını, kimlik bilgilerinin terör örgütünün elinde olduğunu, örgüt üyelerini yakalamaya çalıştıklarını, şahısların yakalanması için verdikleri hesap numaralarına yüklü miktarda para göndermesini isteyerek haksız menfaat temin eden bir dolandırıcılık suç örgütünün Osmaniye ve Şanlıurfa ile Akçakale ilçesinde ikamet ettiği, bu şahısların birbirleri ile bağlantılı olarak hareket ettiğinin belirlendiğini söyledi.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğünce, tespit edilen suç örgütünün deşifre edilmesi amacıyla başlatılan 5 ay süren planlı operasyon kapsamında 60 şüpheli şahsın ara yakalamalarda gözaltına alındığını, bu şahıslardan 21'inin tutuklandığını belirten Ceren, tespit edilen suç örgütü lideri, yardımcısı ve üyelerinin bulunduğu 45 ayrı adrese Osmaniye merkezli, Şanlıurfa ili ve Akçakale ilçesinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiğini vurguladı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nün katılımı ile yapılan planlı operasyonda; Osmaniye'de 16, Şanlıurfa ile Akçakale ilçesinde 14 şüpheli şahıs olmak üzere toplam 30 kişinin yakalandığını belirten Ceren, "Daha önceki ara yakalamalarla yakalanan ve tutuklanan şahıslarla birlikte toplam 90 şüpheli şahıs olayla ilgili yakalandı. Suç örgütü üyelerinin ikametlerinde yapılan aramada; çok sayıda dolandırıcılık olayına ilişkin doküman (cep telefonu, sim kartlar, banka dekontları, PTT makbuzları) ile 2 adet tabanca, 2 adet av tüfeği ile 40 adet silahlara ait fişek ele geçirilmiştir. Yapılan tahkikatta; suç örgütünün ülkemiz genelinde toplam 11 bin 326 vatandaşımızı telefon ile arayarak dolandırmaya çalıştıkları, son beş ay içerisinde ise 65 vatandaşımızı dolandırdıkları ve bu yolla 824 bin 359 TL haksız menfaat temin ettikleri tespit edildi" dedi.

30 şüpheli şahıs, ?Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olmak, örgüte liderlik yapmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde iletişim yoluyla nitelikli dolandırıcılık? suçlarından adlieyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber