AKP il başkanından rektöre kabir sorgusu

Haber Giriş : 01 Kasım 2005 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi olayının devletin zirvesine taşınan gerilimi sürerken, Malatya'da AKP İl Başkanı Koca, İnönü Üniversitesi rektörüne müfettiş gibi yolsuzluk iddiası içeren 24 soru yöneltti.

Malatya AKP İl Başkanı Avukat İhsan Koca, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Fatih Hilmioğlu'nu hedef aldı. Koca'nın, 'İnönü Üniversitesi'nde Usulsüzlükler Gün Yüzüne Çıkıyor' ifadesiyle yönelttiği ve hemen tamamı parasal yolsuzluk iması ve iddiası içeren soruları, suç duyurusuyla yargıya taşımak yerine partisinin yayın organlarında ağustos ayından bu yana yayımlaması dikkat çekti.

Koca'nın, 'Kamuoyuyla paylaşmak amacıyla şeffaflık ilkesi gereği' sorduğunu belirttiği, doğrudan Rektör Prof. Hilmioğlu'nun yanıtlayabileceği sorulardan bir bölümü şöyle sıralandı:

Üniversitenin yaptırdığı öğrenci yurdu ihalesi yasal mı?

Kampus yerleşkesi içinde bulunan telefon kabinleri ve büfelere ait ihalede ihale karar defteri var mı? İhale komisyonu Rektörlüğün olurundan önceki tarihte mi toplandı?

10 adet çay, kahve, meşrubat otomatı temini ihalesinde ihale karar defteri var mı? Kullanılacak elektrik sarfiyatını ölçecek bir sayaç var mı?

Güzel Sanatlar kantini işyerine ait 4 milyar 699 milyon TL elektrik gideri hesaba yatırılmış mı?

2004 yılı içerisinde üniversite tarafından yapılan ihalelerle bağlantılı olarak ihaleyi alan firmalar tarafından düzenli olarak 5072 sayılı Kanun'a aykırı bağışlar yapılmış mı?

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber