Rektörlerden, ODTÜ'lü eylemcilere tepki

İstanbul'da faaliyet gösteren 5 üniversitenin Rektörü Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılma töreni sırasında Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. ODTÜ kampüsünü savaş alanına çeviren eylemcilere tepki gösteren rektörler, "Kavga ve şiddet hiçbir fikre hizmet edemez, hiçbir fikir hedeflerine bu yöntemlerle ulaşamaz." mesajı verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi, 18 Aralık Salı günü Göktürk-2 uydusunun fırlatılma töreni sırasında ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilişkin ortak açıklama yaptı. Türkiye'nin uzay bilimleri ve teknolojilerin alanında gösterdiği tarihi başarının ODTÜ yerleşkesinde bazı öğrencilerin şiddet eylemleriyle gölgelenmeye çalışıldığı belirtilen açıklamada, "Üniversiteler öğrencilerin ve bilim adamlarının fikir ürettiği, düşüncelerini özgürce paylaştığı; farklı, hatta katılmadığı düşüncelere tahammül etmeyi içselleştirdiği ortamlar olmalıdır. Şiddet içeren eylemlerin fikirlerin önüne geçmemesi esastır. Öğrencilerin tek protesto aracı eleştirel fikirleri olmalı; taş, sopa ve molotof kokteyli öğrencilerle anılmamalıdır. Kavga ve şiddet hiçbir fikre hizmet edemez ve hiçbir fikir hedeflerine bu yöntemlerle ulaşamaz." denildi.

Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi olarak, ODTÜ yerleşkesinde gerçekleştirilen tören sırasında yaşanan şiddet olaylarını üzüntüyle karşıladıkları belirtilen açıklama şöyle devam etti: "Toplumun her alanda bir adım daha ileriye gidebilmesinin, üniversite öğrencilerinin eğitim, araştırma ve sosyal sorumluluk faaliyetleriyle mümkün olacağına inanıyoruz. Üniversiteler olarak öğrencilerimizin kamuoyunda başarılarıyla gündeme gelmeleri en büyük arzumuzdur. Bu vesileyle, ülkemizde heyecan uyandıran ve tüm dünyanın ilgisini çeken böylesine bir bilimsel ve teknolojik başarının gerçekleşmesinde katkısı olan bilim adamlarımıza ve diğer yetkililere teşekkür eder, tebriklerimizi sunarız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber