Konak'ta bin 975 arızalı asansörün bulunduğu binaların yöneticileri uyarıldı

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, TMMOM Makine Mühendisleri Odası uzmanları tarafından yapılan kontroller sırasında, can ve mal güvenliği açısından sakıncalı çıkan bin 975 tane asansör bulunan binaların yöneticilerine uyarıda bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevzuat gereği bir ay içinde eksikleri giderilmeyen asansörler kullanım dışı bırakılacak. Apartman yöneticileri izin vermediği için 996 asansörün kontrolü yapılamadı. Kontrol edilen 730 asansörün raporları ise yöneticileri tarafından teslim alınmadı.

Makine Mühendisleri Odası ve Konak Belediyesi işbirliğiyle İzmir'in Konak ilçesi sınırları içindeki asansörlü binaların periyodik yıllık bakım işlemleri tamamlandı. Odayla imzalanan protokol çerçevesindeki çalışmada, 2 bin 235 asansör kontrol edildi. 24 uzman muayene ekibinin görev aldığı çalışmada, can ve mal güvenliği açısından sakıncalı bin 975 asansöre kırmızı, can ve mal güvenliğini doğrudan etkilemeyen ancak eksik ve hataları olan 118 asansöre sarı, can ve mal güvenliği açısından kullanılmasında sakınca olmayan 146 asansöre ise yeşil etiket yapıştırıldı.

Başkan Tartan, çalışmaya katılım gösteren apartman yöneticilerine teşekkür ederken kontrole izin vermeyenleri, gerekli kontrolleri yaptırmaları ve arızaları gidermeleri için uyardı. Tartan, ?Yönetmelik gereği yerel yöneticiler, sınırları içinde kalan asansörlerin kontrollerini yaptırmak zorunda. Bazı apartman yöneticileri, asansörlerin kontrollerini yaptırmaya razı olmadı veya raporları teslim almadı. Yöneticileri, bir an evvel duyarlı olmaya ve asansör kontrollerini yaptırmaya davet ediyorum. Aksi takdirde kullanılması sakıncalı olan, eksiklikleri gidermeyen, yetkili firmalarla çalışmadığı tespit edilen binaların asansörleri hizmet dışı bırakılacaktır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber