Topbaş: İstanbul İtfaiyesi, New York'la yarışacak ekipmana sahip

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Cağaloğlu'nda bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında çıkan yangında itfaiyenin yeterli olmadığı iddialarına karşı çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Topbaş, "İstanbul itfaiyesi olarak New York itfaiyesi ile yarışacak bir ekipmana ve donanıma sahibiz. Çalışmların yeterli olmaması söz konusu değil. Başarılı bir çalışma vardır. Başka nedenler varsa onlar araştırılıyor.? dedi.

Kadir Topbaş'a, İstanbul'un kongre turizminde dünya birincisi olması dolayısıyla İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş tarafından ödül takdim edildi. Törenin ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplayan Topbaş, Kapalıçarşı ve Cağaloğlu yangınları ile ilgili açıklamalarda bulundu. ''Kapalıçarşı'da çıkan yangında kasıt olduğu savunuluyor bu konuda ne denilebilir?'' sorusuna Topbaş, ?Kimi iddialar var. Hem İl Mİlli Eğitim binamızda hem Kapalıçarşı'da ki bunlar şehrimizin önemli yapılarından. Bu yapılarda yürütülen faaliyetlere çok dikkat edilmeli, tabii güvenlik adına da. İtfaiye olarak devamlı olarak çalışıyoruz.? karşılığını verdi.

Cağaloğlu'nda bulunan İl Milli Eğitim binasında meydana gelen yangının söndürülmesinde itfaiyenin yeterli olmadığı iddialarının aktarılması üzerine Topbaş, şunları söyledi:

''Sabahın çok erken saatinde başlayan bir yangın. Sebepleri araştırılıyor. Önemli bir eser İstanbul için. İstanbul itfaiyesi olarak New York itfaiyesi ile yarışacak bir ekipmana ve donanıma sahibiz. İstanbul'da her gün 200'ü aşkın yangın oluyor ve her birine çok kısa sürede yetişmekteyiz. İtfaiye sadece yangın değil trafik kazalarında da etkin bir rol oynuyor. Biz hatta donanım olarak ne görürsek ilaveler yapmaktayız. En büyük yatırım alanlarımızdan bir tanesi de itfaiyedir. Yeterli olmaması söz konusu değil. Başarılı bir çalışma vardır. Başka nedenler varsa onlar araştırılıyor. Daha sonra itfaiyenin raporu çıkarılacaktır. Fulya'da çıkan bir yangında çok kısa sürede çek etkin bir mücadele yaparak başarıya ulaşmış bir itfaiyeden bahsediyoruz. İlk defa Türkiyede bir gökdelende çıkan yangına müdahalede başarılı bir sınav vermiştir. Onun için yeterli değildir diye bir ifadeyi doğru bulmuyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber