Bakan Akdağ, gündemdeki soruları cevapladı/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kürtaj düzenlemesinin büyük oranda şekillendiğini açıkladı. CNN TÜRK'te Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtlayan Akdağ, 10 hafta yasal sınırın korunduğunu ama isteğe bağlı kürtajlarda danışmanlık sisteminin devreye sokularak kadına düşünmesi için fırsat tanınacağını söyledi. Akdağ, kürtaj işleminin kayıt altına alınacak olması ile ilgili tereddütlere de "tıbbi işlem kayıt olmadan yapılmaz" diyerek katılmadı. Hekimlerin kürtaj yapmama hakkına sahip olduğunu açıkladı.

Akdağ, "E-reçeteyle birlikte yazılı reçeteyi de bir süre daha göndereceğiz" dedi.

Tam gün ile ilgili şöyle konuştu;

Tam Günle ilgili eşinin ameliyatıyla ilgili verdiği soruya yanıt:

O durumda hoca kendi hastasını getirerek kendi ismiyle işlem yapamaz ama orada ekibin bir parçası olarak, kendine verilen iş çerçevesinde ameliyata da girebilir. Şu anki hukuki durum bu. Hoca o ekibin parçası olarak vizitse vizite girebilir, hasta muayenesiyse muayeneye girer, ameliyatsa ameliyata girer. Her vatandaşa açıktır. Bunlar üniversitelerde yeterince yürümüyorsa başka tedbirler alacağız. Kanunlarla ilgili yeni düzenlemeler yapacağız.

Zaten Anayasa Mahkemesi bu hususta usulden bir bozma kararı verdi. Adalet Bakanlığının Kanun Hükmünde Kararnamesine bunu koymuştuk o zaman iş aciliyet arz ediyor diye. Anayasa Mahkemesi, bunun düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Gerçi gerekçesini yayınlamadığı için henüz karar yürürlüğe girmiş olmadı ama umarım gerekçesini yayınlar.

Biz yeni bir maddeyle bu işi yeniden düzenleyeceğiz. İlkemiz nedir, hangi ilke esas olacak bu işi yaparken? Hiçbir zaman vatandaş bir üniversite hastanesinden hizmet alırken, muayenehaneye her ay 300-500 lira, ameliyat için de 5 bin-10 bin lira vermesine yol açmayacak düzenlemeler olmalıdır. Bu hususta üniversitelerimiz ve YÖK ile de birçok toplantı yaptık.

Vatandaşa bu çileleri çektirmemek kaydıyla üniversite tarafından tıp fakültelerinin, Vatandaşa bu çileleri çektirmemek kaydıyla üniversite tarafından tıp fakültelerinin, YÖK'ün bize hangi önerisi varsa onlara sonuna kadar açığız. Ama bu çileyi çektirmemek kaydıyla.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber