Ardahan'da temsili kongre için hazırlıklara başlandı

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92'inci yıl dönümü nedeniyle temsili olarak canlandırılacak Ardahan Kongresi için hazırlıklara başladıklarını belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 21:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92'inci yıl dönümü nedeniyle temsili olarak canlandırılacak Ardahan Kongresi için hazırlıklara başladıklarını belirtti.

Vali Azizoğlu, yaptığı açıklamada, temsili kongreye katılımının bölgesel olacağını, Gürcistan'ın Ahıska kentinden de üye katılımının sağlanması için çalışacaklarını söyledi.

Temsili kongrenin Ardahan'ın tarihi kongre binasında canlandırılacağını ifade eden Vali Azizoğlu, kongreye Ardahan ve ilçelerinin yanı sıra Erzurum ve Kars'tan da katılımın olacağını vurguladı. Azizoğlu, şunları kaydetti:

"Çünkü o gün 1 ve 2'inci Ardahan kongreleri anlatılacak. Bunların anlatılacağı kongreye katılım ise çevre illerin yanı sıra Gürcistan'ın Ahıska kentinden de katılımın olmasını sağlayacak. O dönemler bu bölgenin Ahıska ile bağlantısı vardı. Çünkü Ardahan'ın tarihteki rolü bakımından bizim bu bu temsili kongre önemli olacak. Ardahan kurtuluş mücadelesi verirken o dönemler ne kadar vatansever olduğunu, ne kadar mücadele gösterdiğini göstereceğiz."

Ardahan'ın öncelikle tarihteki konumunun herkes tarafından bilinmesi için bu kongreyi yaptıklarını anlatan Azizoğlu, "Milli mücadele kongreleri açısından ilk gerçek ve organize kongre 1. ve 2. Ardahan Kongreleri'dir. Bu kongreler 1919 yılının ilk aylarında toplanıyor. Bu kongrelerle Cenub-ı Garbi Kafkas hükümeti Kars'ta kuruluyor. Kısa süreli de olsa bu hükümetin kendine ait bir bayrağı oluyor" diye konuştu.

Kongre programının yaklaşık 2 ay sonra gerçekleşeceğini anlatan Azizoğlu, yapılacak temsili kongreye Ankara'dan da malzeme temininde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber