Dev balıkçı tekneleri yalova sahillerini işgal etti

İstanbul, Balıkesir ve Kocaeli'den yaklaşık 50 teknelik filo, geçtiğimiz günlerde Tuzla sahillerinde rastlayarak kovalamaya başladıkları çinekop sürüsünü Yalova sahillerinde sıkıştırarak avlamaya başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 21:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul, Balıkesir ve Kocaeli'den yaklaşık 50 teknelik filo, geçtiğimiz günlerde Tuzla sahillerinde rastlayarak kovalamaya başladıkları çinekop sürüsünü Yalova sahillerinde sıkıştırarak avlamaya başladı. Bir anda onlarca tekneyi Yalova sahillerinde gören vatandaşlar ise balık avını meraklı gözlerle seyretti.

Yalova sahilleri ilginç bir av serüveninin son anlarına sahne oldu. Yaklaşık 4 gün önce Tuzla sahillerinde rastlanan çinekop sürüsünü takip etmeye başlayan İstanbul, Balıkesir ve Kocaeli'li balıkçılar, dev sürüyü Yalova sahillerinde sıkıştırdı. Sürünün etrafını kuşatan dev balıkçı tekneleri, ağlarını suya sarkıtarak balıkları çekmeye başladı. Bu sıra dışı görüntü Yalovalıları da şaşırttı. Sahile akın eden vatandaşlar teknelerin balıkları çekmelerini meraklı gözlerle izledi.

Konuyla ilgili bilgi veren Yalova Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Erdal Tokalak, "Birkaç gün önce Tuzla önlerinde rastlanan çinekop sürüsünün peşine düşerek Yalova sahillerine kadar geldiler. Burada balıkları sıkıştırdılar. Günlerdir süren kovalamaca Yalova sahillerinde son buldu" dedi.

Yaklaşık 4 gündür süren kovalamaca Yalova sahillerinde son bulurken, sahilden oltalarını suya sarkıtan amatör balıkçılar ise hayal kırıklığı yaşadıklarını, tek bir balık dahi avlayamadıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber