Emniyetten sosyal sorumluluk projesi

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde son günlerde artan trafik kazalarına önlem almak için Yıldızeli Emniyet Müdürlüğü sosyal sorumluluk projesi geliştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 21:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde son günlerde artan trafik kazalarına önlem almak için Yıldızeli Emniyet Müdürlüğü sosyal sorumluluk projesi geliştirdi.

Artan trafik kazaları nedeniyle Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan, Emniyet Müdürü Ferhat Kartal, Bölge Trafik Amiri Komiser Oğuzhan Yiğit ve trafik polisleri ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ilçe trafik komisyonu toplantısında alınan kararların taviz verilmeksizin uygulanacağı belirtildi. Bu kararlar çerçevesince; trafikte hiç kimseye esnek davranılmayacak, yolcu kapasitesinin dışında fazla yolcu taşıyanlara gerekli işlemler yapılacak, özel halk otobüsleri belediye köy garajından kalkış yapacak ve ilçe meydanında fazla bekleme yapmayacak ve bütün araçların kış şartlarına uygun olup olmadığı gözden geçirilecek. Bunların yanı sıra emniyet tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi veren Emniyet Müdürü Ferhat Kartal, "Son günlerde ilçemizde artan trafik kazalarını önlemek amacıyla ve vatandaşın dikkatini toplamasını sağlamak amacıyla bir tiyatro sahnesi şeklinde ilçe girişinde uygun bir yere platform yerleştireceğiz. Bu platformda ölümlü bir kazaya neden olmuş hurda bir otomobil yerleştireceğiz. Otomobilin yanına bir slogan yazacağız. Yazıları renkli ve platformu da büyük ve dikkat çekmesi için ışıklandırma diğer öne çıkan unsurları göz önünde bulunduracağız.

Bizim şimdiden belirlediğimiz bir slogan var yapım aşamasında. Ayrıca slogan yarışması düzenleyeceğiz, daha güzel ve etkili bir slogan bulursak onu koyacağız. Üniversite öğrencilerini de bu proje içerisine katarak onların da bu tiyatro sahnesinde maketlerle ve düzenlenmesinde desteklerini alacağız. Bizim burada amacımız son günlerde artan trafik kazalarını önlemek, vatandaşa söz ile değil olayı gözler ününe sererek konunun daha etkin olmasını sağlamak" diye konuştu.

Kartal ayrıca, günlük rutin kontrollere de devam ettiklerini, denetleme yaparken vatandaşın can güvenliği için kimseye esnek davranmadıklarını da dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber