Diyanet, turistik bölgelerde 250 cami rehberi istihdam edecek

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), tarihi ve turistik bölgelerde 2013 yılı içinde '250 cami rehberi' istihdam edileceğini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'DİB İlçe Müftüleri Toplantısı' Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesi (KTB)'nde bulunan Silence Beach Resort Otel'de başladı. Toplantının açılış konuşmasını DİB Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Emin Özafşar yaptı.

İlçe Müftüleri Toplantısı'nın ilk defa bu yıl yapıldığını belirten Başkan Yardımcısı Özafşar, ortak akılda buluşma toplantısına yurt genelinde 840 ilçe müftüsünün katıldığını söyledi.

Birinci oturum sonrası ilçe müftülerinin sorularını cevaplayan DİB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, DİB'in yeni yılda Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde tarihi turistik yapı, camilerin ve dini bilgilendirme için Batı dilleri ve Arapça bilen 250 cami rehberi atayacakları bildirdi.

Atanacak cami rehberlerini sınavla alacaklarını, hepsinin fakülte mezunu olacağını belirten Özafşar, belirli eğitim ve oryantasyondan geçtikten sonra DİB'in görevlendirmede Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği yapacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber