Vali Coş: Cezalara rağmen alkollü araç kullanma oranı yüksek

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kentte 2012 yılında meydana gelen trafik kazalarında 79 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Coş, kazalarının çoğunun alkollü sürücüler nedeniyle olduğunu belirterek, vatandaşları özellikle yılbaşında alkollü araç kullanmamaları konusunda uyardı.

Vali Coş, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç'unda katıldığı bir toplantıyla bu yıl yapılan trafik çalışmalarını anlattı. Trafik güvenliğinin arttırılması için polis ve jandarma tarafından 1 milyon 120 bin 831 aracın kontrol edildiğini, bunlardan kusurlu bulunan 300 bin 2 araç sürücüsüne toplam 43 milyon 582 bin 347 lira para cezası kesildiğini söyledi.

Vatandaşların güvenliğini sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Coş, amaçlarının ceza kesmek olmadığını kaydetti. Coş, emniyet ve jandarma ekipleri tarafından alınan tüm önlemlere rağmen, 5 bin 715 maddi hasarlı, 4 bin 163 yaralamalı ve 61 ölümlü trafik kazası olduğunu, bu kazalarda 7 bin 83 kişinin yaralandığını, 79 kişinin ise hayatını kaybettiğini aktardı.

Verilerin alkollü araç kullanmanın ne kadar zararlı olduğunu ortaya çıktığını vurgulayan Coş, ?Alkollü araç kullanma konusunda çok sayıda vatandaşımızın bu suçu işlemeye devam ettiğini görüyoruz. 5 bin 324 sürücü alkollü olarak yakalandı. Eğer ekiplerimiz müdahale etmeselerdi kaza yapmaları mümkün olabilecekti. ? diye konuştu.

Trafik güvenliğinin sağlanması için tedbirlerin attırılarak sürdüreceğini belirten Coş, "Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalı. Özellikle yaklaşan yeni yılda vatandaşlarımız kendi can ve mal güvenlikleri için alkollü trafiğe çıkmasınlar. " dedi.

Hüseyin Avni Coş, trafik sorunun önüne geçebilmek için 1945 emniyet mensubunun kurallara uymayan sürücülere ceza işlemi uygulaması için yetkilendirildiğini bildirdi.

Emniyet hizmetleri sınıfında görev yapan memurların da karşılaştıkları trafik ihlallerini müdahale etmeleri konusunda yetkilendirildiğini vurgulayan Vali Coş, ?Bu çerçevede il genelinde trafik polisi ve jandarma trafik timlerine ilave olarak 1945 emniyet mensubunun daha trafik suçlarının tespiti konusunda görevlendirildi. Böylelikle ilimizde trafik çalışmalarını daha etkin şekilde yapma imkanına kavuşacağız. Amacımız ceza kesmek değil. Ancak başta kendi ile birlikte vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüren sürücülerin yarattıkları tehlikeyi azalta bilmektir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber