Eğitim-Sen eylem hazırlığında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2005 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, ekonomik, sosyal, özlük ve demokratik taleplerinin gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında eylemlere başlayacaklarını bildirdi.

Eğitim-Sen'in, eğitimin bir insan hakkı olduğu gerçeğinden hareketle, herkese eşit ve parasız eğitim talebini ısrarla savunduğunu hatırlatan Dinçer, her yıl tüm anaokulu ve ilköğretim birinci kademe öğrencilerine ücretsiz süt ve beslenme hakkı verilmesi, tüm çocukların yılda iki kez sağlık taramasından geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Dinçer, ''4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu değiştirilerek, kamu emekçilerine grev ve toplu sözleşme hakkı tanınmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı'nca verilen eğitime hazırlık ödeneğinin iki taksit halinde toplam 800 YTL olarak verilmesini ve sadece öğretmenlerin değil, tüm eğitim ve bilim çalışanlarının eşit olarak yararlanmasını talep ediyoruz. Hizmetli ve memurların yaptıkları işlerin niteliği ve çalışma koşulları göz önünde bulundurularak, 250 YTL ek özel hizmet tazminatı ödenmelidir'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber