Belediye Başkanlarının Ankara savaşı

Haber Giriş : 02 Kasım 2005 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İKİSİ de AK Partili olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok arasındaki kavga yeniden alevlendi. Gökçek ile Altınok, 28 Mart yerel seçimlerinden önce büyükşehir belediye başkanlığı yüzünden karşı karşıya geldi. AK Parti Genel Merkezi Gökçek'i tercih edince Altınok yarışı kaybetti. İçten içe devam eden kavga mayıs ayında yeniden başladı.

Turgut Altınok, Keçiören'de içinde Estergon Kalesi'nin bir benzerinin de bulunduğu bir park yaptırdı. Parkın geçen Mayıs ayında yapılan açılış törenine Başbakan Erdoğan da katıldı. Aynı gün Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in başkanı olduğu vakıf, ?Fetih Şöleni' düzenledi. Erdoğan bu şöleni de izledi. Bununla yetinmeyen Gökçek, Keçiören Kimsesizler Yurdu'nun daha önce parasız verilen suyunu kesti. Ardından bir gazete çıkardı ve Altınok'a şöyle yüklendi:

?Turgut Altınok özel misafirlerini Kimsesizler Yurdu'nda ağırlıyor. Keçiören Belediyesi iflas etmiş halde. Benim tavsiyem yiğitlik yapıp, belediyenin kaçak su, elektrik, gaz kullanması konusunda ?Emri ben verdim' demesidir. Ancak Turgut Altınok bu cesareti gösteremez.?

Turgut Altınok ise Gökçek'in suçlamalarına bir bildiriyle cevap verdi. Altınok, bildiride, ?Ankaralılar Türkiye'nin en pahalı doğalgazını kullanıyor . Sadece en pahalı doğalgazını değil, suyunu, en pahalı toplu taşıma hizmetini sunuyor? dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber