Şanlıurfa'da domuz grip vakasına rastlandı, hasta kontrol altında

Şanlıurfa'da grip belirtileri sonrasında solunum sıkıntısı yaşayan bir vatandaşta domuz gribi olarak bilinen H1N1 grip virüsü tespit edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2012 21:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanın yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü vatandaşların endişeye kapılmamasını gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı, Şanlıurfa'da rastlanan domuz gribi vakası ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 2009 yılında ilk kez rastlanan virüsün domuzlarda görülen virüse benzerliği nedeniyle domuz gribi olarak adlandırıldığı ve bu virüs türünün artık risk teşkil etmediği belirtildi.

Türkiye'deki grip virüslerinin 2004 yılından itibaren çok yakından izlendiği kaydedilen açıklamada, H1N1 grip virüsünün, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de görülmeye devam ettiği kaydedildi.

Rahatsızlığın uzaması durumunda mutlaka hastaneye başvurulması gerektiği bildirilen açıklamada, "Grip; ateş, yaygın kas ağrısı, halsizlik, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kusma ve zaman zaman da ishal belirti ve bulguları ile seyredebilmektedir. Bazen klinik tabloya zatürre de eşlik edebilmektedir. Üç günden fazla devam eden ateş, solunum sıkıntısı ve şuur bulanıklığı gibi durumlarda vakit geçirmeksizin sağlık kuruluşlarına başvurulması gerekmektedir.? ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber