Kapalı pazardaki yerini beğenmeyen esnaflar, kura çekimini engellemek istedi

Bursa'da Osmangazi Belediyesi'nin yaptırdığı 3 kapalı pazar yerinde yer bulamayıp dışarıda kalanlar ile şartları beğenmeyen pazarcılar, yol kesip kura çekimini engellemeye çalıştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendilerine haksızlık yapıldığını iddia eden bazı pazarcılar, Osmangazi Belediyesi'nin, Çarşamba, Çiftehavuzlar ve Akpınar mahallelerinde yaptırdığı kapalı pazar yerlerinin kura çekiminin yapıldığı Elmasbahçeler'deki belediye ek binası önünde toplandı. Kura çekimine girmeyeceklerini belirten pazarcılar, ellerindeki ekmeklerle Ankara yolunu trafiğe kapatarak belediye aleyhine sloganlar attı. Ekiplerin uyarısına rağmen yolu açmayan pazarcılar Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle yolu trafiğe açtı.

Bazı pazarcıların içeri girmemesine rağmen Belediye ekipleri noter huzurunda kura çekimini kendileri gerçekleştirdi. Kura çekiminin yapıldığını duyan pazarcılar, çekilişi engellemek için bu sefer de içeri girmeye çalıştı. Bu sırada pazarcılarla belediye zabıta ekipleri ve polis arasında arbede yaşandı. Uzun süre devam eden arbedenin ardından polis ekipleri pazarcıları göz yaşartıcı gaz bombası kullanarak belediye binası önünden uzaklaştırdı.

MODERN PAZAR YERLERİNE KARŞI DEĞİLİZ

Seyyar Pazarcılar Oda Başkanı Bülent Gür, açık mekânlardan kapalı mekanlara taşınırken haklarının elinden alındığını iddia etti. Modern pazar yerlerine kaşı olmadıklarını belirten Gür, "Osmangazi Belediyesi yasalara aykırı ücret talep etmekte. Bu ücretleri almak için de zabıta müdürlüğü bürolarında esnafa tehditler yapılmakta. Bu paralar diğer gelirler ve diğer vergiler adı altında alınmakta. 30 milyon liralık bir bütçeyi kanunsuzca alırken, Çifte Havuzlar pazar yeri esnafından 220 kişiye 76 kişilik yer veriliyor. Ayrıca bu yerler de küçük.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber