Beyağaç'ın 40 yıllık Köyceğiz yolu hayali gerçekleşti

Denizli'nin Beyağaç ilçesinde 40 yıldır yapılması için mücadele verilen Köyceğiz ulaşım yolu törenle açıldı. Yeni yolla anıt ağaçlarıyla ünlü Beyağaç, Köyceğiz ve denize bağlanmış oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyağaç'ta düzenlenen açılış törenine AK Parti milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Beyağaç Kaymakamı Soner Özer, Belediye Başkanı Mustafa Akçay, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, daire müdürleri ve diğer vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Demir, Denizli coğrafyasının çok ilginç olduğunu belirterek, ?Denizli, Ege Bölgesi'nin en yüksek noktası olan 2 bin 500 metrelik Honaz Dağı'nda kayak yapılırken 130 metre râkımda termal kaynaklardan şifa aranan bir kent. Hangi ilçemize gidersek gidelim, Türkiye'nin başka yerinde karşılaşmayacağınız bir değerle birlikte oluyorsunuz. Dün Gireniz Vadisi, önceki günlerde Bozdağ Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunduk. İnsanlar, ?Denizli'de bu kadar çok kar olur mu?' diye inanamıyor. Bozdağ'da şu andaki kar miktarı, doğu illerimizin çoğunda yok.? dedi. Sahip olunan değerleri biraraya getirebilmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Demir, ?Bizim gücümüz ve kent olarak farkımız burada ortaya çıkıyor. Buradaki çalışma çok mütevazi. El ele vererek güzelliklere ulaşmamız gerekiyor. Buradaki Kartal Gölü'ne ulaşamıyorsak, bunu kimseye izah edemeyiz. Buradaki anıt karaçam ağaçları, orman olarak dünyada örneği olmayan bir yer. Tarihin en eski çağlarına tanıklık etmiş ağaçlar. Yol, bir başlangıç yaptı. Çok daha iyi olabilirdi ama önemli olan başlamasıydı. Kısa sürede yeni sistemle Beyağaç ve Denizli Büyükşehir belediyeleri tarafından asfaltlanır.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber