Antalya Ticaret ve Sanayi Odası üniversite kurmak için harekete geçti

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üniversite kurmak için harekete geçti. Maliye Bakanlığı'ndan merkez Döşemealtı ilçesinde 100 dönümlük hazine arazisini tahsis etmesi istendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tahsisin gerçekleşmesi halinde hemen temel atacaklarını söyleyen ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya'nın ilk vakıf üniversitesi olan Uluslararası Antalya Üniversitesi gibi uluslararası boyutta bir üniversite kurmayı hedeflediklerini söyledi.

ATSO'nun aralık ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda ATSO'nun 2013 yılı bütçesi görüşüldü. Tahmini bütçe 19 milyon 600 bin lira olarak onaylandı.Yüzde 90'ı aidat, kayıt, belge gibi doğal gelirlerden oluşan bütçedeki en önemli harcama kalemlerini; personel ücretleri, genel giderler ve kurum dışında alınan hizmetler oluşturdu.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, 2013 bütçesine; toplu iş yerleri, ATSO Üniversitesi, Kültür Sanat Merkezi ve ATSO Evi konularında harcama kalemleri koyduklarını ifade etti. ATSO Üniversitesi kurmak için harekete geçtiklerini anlatan Budak, Döşemealtı ilçesinde bulunan 100 dönüm büyüklüğündeki bir hazine arazisinin kendilerine verilmesi için sekiz ay önce Maliye Bakanlığı'na tahsis başvurusunda bulundukları bilgisini aktardı.

?ANTALYA ÜNİVERSİTELERİYLE ANILMALI'

Arsanın Uluslararası Antalya Üniversitesi yakınlarında olduğunu belirten Budak, ?Talebimiz Maliye Bakanlığı'nda. Başka biri daha talep ederse ihaleye çıkacak. Talep olmazsa direk alacağız.? dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile İstanbul ve İzmir sanayi ticaret odalarının üniversiteleri olduğuna işaret eden Budak, ?Artık sıra bize geldi.? değerlendirmesinde bulundu. Antalya'nın üniversitelerle de anılması gereken bir kent olması gerektiğine vurgu yapan Budak, ?Antalya; turizm, tarım ama bir de eğitimle anılmalı. Onun için, Antalya'da olabilecek en fazla sayıda üniversite olması için ATSO'nun bunu asli görev olarak alması gerekli.? diye konuştu.

TAHSİS ÇIKINCA TEMEL ATILACAK

Budak 2013 bütçesine ATSO Üniversitesi için de harcama kalemi koyduklarını belirterek şunları söyledi: ?Tahsis aldıktan sonra projelerde çok hızlı karar veriyoruz. Üniversite konusu meclisimizden oy birliğiyle çıkar. Süreç, tahsis yapıldığı andan itibaren başlar. Üniversitenin temelleri atılır. Çünkü ATSO'nun arkasında 30 bin üyesi var. Bunların hepsi iş yapan insanlar, iş adamları. ATSO bütçe bulmakta zorlanmaz. O yüzden hızlı yürür bu iş. Bütçeye kalem koyduk. Tahsis olursa kuruluş çalışmalarına yetecek kadar bir rakam koyduk.?

EKONOMİ VE TEKNİK AĞIRLIKLI ULUSLARARASI BİR ÜNİVERSİTE OLACAK

ATSO Üniversitesi'nin ekonomi ve teknik ağırlıklı olmasının düşünüldüğünü kaydeden Budak, konuyla ilgili şunları söyledi: ?Yeni yapılan vakıf üniversitemiz gibi uluslararası bir üniversite olmasını hedefliyoruz. Yabancı öğrencileri Antalya'ya çeksin. Çünkü Antalya'nın her anlamda koşulları çok iyi. Yaşam koşulları çok çok iyi durumda. Ekonomi ağırlıkta bir üniversite olur. Uluslar arası ilişkiler alanında bir üniversite olur. Biraz da bizim üyelerimizin teknik adam ihtiyacını karşılayacak bölümler olur. Tahsis olmadan planlamaya gidemiyoruz ama kurulması gereken zorunlu fakülteler olur.?

ESKİ ATSO BİNASI OCAK AYINDA YIKILACAK

Budak, ayrıca 2013'te biri ATSO Evi, diğeri Kültür Sanat Merkezi olmak üzere Antalya'ya iki hediye vermek istediklerini söyledi. Budak, Kültür Sanat Merkezi olarak kullanılacak eski ATSO binasının ocak ayında törenle yıkılacağını anlattı. Projenin toplam altı kattan oluşacağı bilgisini veren Budak, merkezde; sergi salonları, sanat eğitimi verilecek bölüm, kitaplık ve arşiv, oditoryum, kafeterya ve hediyelik eşya satış bölümleri olacağını belirtti. Budak, ATSO Evi'nin ise iki katlı bahçeli bir evden oluşacağını, içinde; sergi alanları, toplantı salonu, yönetim odası, kafeterya ile önemli konukların ağırlanacağı bir salon olacağını aktardı. Bu iki proje için ATSO bütçesinde 2,5 milyon liralık ödenecek ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber