?İnsan sağlığı açısından balık etinin önemi' semineri

Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Akgün, dengeli ve sağlıklı beslenmek için haftada en az iki kez balık eti tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Akgün, dengeli ve sağlıklı beslenmek için haftada en az iki kez balık Eti tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Akgün, Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nün Atatürk Anadolu Lisesi'nde düzenlediği "İnsan Sağlığı Açısından Balık Etinin Önemi" konulu seminerde, öğrencilere ve katılımcılara, dengeli ve sağlıklı bir beslenmede balık Eti ve diğer su ürünleri tüketiminin önemini anlattı.

Su ürünlerinin insan beslenmesine katkısının yanı sıra sanayi sektörüne ham madde sağlaması, istihdam oluşturması, kırsal kalkınmaya katkısı ve yüksek ihracat potansiyeliyle ön plana çıktığını ifade eden Akgün, Türkiye'de son yıllarda tüketici bilincinin gelişmesi ve sağlıklı beslenmenin öneminin artmasıyla, balık tüketiminde büyük bir gelişme görüldüğünü belirtti.

Ülkede balık tüketiminde artış olmasına rağmen, gelişmiş ülkelerle mukayese edildiğinde onların gerisinde kalındığını belirten Akgün, "Dengeli ve sağlıklı beslenmek için haftada en az iki kez balık Eti tüketilmelidir. Balık etinin beslenme, protein ve enerji değeri yüksektir. Sağlıklı yaşam için tüketilmesi gereken en önemli gıdadır" dedi.

Seminerin ardından öğrencilere ekmek arası balık dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber