Hakkari'ye 11 doktor atandı

Haber Giriş : 02 Kasım 2005 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doktor sıkıntısı çeken Hakkari'ye Sağlık Bakanlığı tarafından 11 doktor atandı.

Hakkari İl Müdürü İdris Etemoğlu, Sağlık Bakanlığı'nca ataması yapılan 11 doktorun Ramazan Bayramı sonrasında görevlerine başlayacağını söyledi.Etemoğlu, Hakkari'nin en büyük sorunlarından birinin sağlık sektöründe yaşanılan doktor sıkıntısı olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan geçici görevlendirmeler sonrasında doktorların görev yerlerine geri döndüğünü dile getiren Etemoğlu, "ancak geçici görevlendirmeler kalıcı çözümler getirmedi. Hakkari'de sağlık sorununun çözüme kavuşması için kalıcı olan tek çözüm doktor atamasıdır" dedi.

Bakanlığın mecburi hizmet yasası kapsamında 10 pratisyen ve 1 diyaliz uzmanının atamasını yaptığını belirten Etemoğlu, "doktorlar merkez ve ilçelerde görevlendirilecek. Bu şekilde doktor sıkıntısına az olsa bir çözüm bulunulacağını umuyorum'' diye konuştu.

İki doktor dün ayrıldı

Hakkari Devlet Hastanesi'ne 45 günlüğüne geçici görevle gönderilen iki doktor da dün görev sürelerinin bitmesiyle hastaneden ayrılmış, doktorların hastaneden ayrılmasının ardından diyaliz ve kadın doğum üniteleri doktorsuz kalmıştı. 13 hastanın tedavi olduğu diyaliz ünitesindeki hastalar doktorun gitmesiyle tedirgin olduklarını, Sağlık Bakanlığı'nın hastaneye kalıcı doktorlar göndermesi gerektiğini belirtmişti.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber