KOSGEB, devletin alan değil veren eli

KOSGEB Kastamonu Müdürü Nevzat Erol, devletin alan değil veren eli olduklarını belirterek, girişimcilerden bu imkanı değerlendirmelerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı (KOSGEB), Kastamonu Şubesi'nin uygulamalı girişimcilik eğitimleri sürüyor. 2012 yılının son eğitim dönemi girişimci adayları da sertifikalarını aldı. Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen tören, daha önce KOSGEB'ten destek alarak iş kuran girişimcilerin sunumuyla başladı. Sunumun ardından KOSGEB Müdürü Nevzat Erol, girişimci adaylarıyla karşılıklı sohbet havasında bir söyleşi gerçekleştirdi.

Erol, Kastamonu ekonomisine ivme kazandırmak ve ekonomik düzeyi yükselterek istihdam alanını genişletmek amaçlı başlanan proje kapsamında 2012 yılı içerisinde 800'e yakın girişimcinin eğitim aldığını söyledi. Nevzat Erol, ?KOSGEB, Kastamonu'ya 2010 yılının eylül ayında kuruldu. Bu tarihten önce Kastamonu'ya KOSGEB'ten gelen desteklerle 9 işletme kurulmuş ve toplamda 17 bin gibi bir destek sağlanmış. Bugün ise KOSGEB destekleriyle 350'ye yakın işletme kuruldu ve bir buçuk milyon destek sağlandı. 35 tane girişimcilik kursu yaptık, bu bağlamda 800 kişi sertifika aldı ve 100'e yakını işini kurdu.? dedi.

İlçelerde de birçok eğitim faaliyeti düzenlediklerini ifade eden Erol, ?Biz Türkiye ekonomisine ve Kastamonu'ya katkı sağlamak amacındayız. Bunu yaparken vatandaş da hayaline kavuşsun istiyoruz. Eğitimlerdeki iş planları işletmenin uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Siz bir adım atacaksınız KOSGEB olarak biz de buna destek vereceğiz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber