Manisa'da küpeleme sayesinde kaçak hayvancılık önlenecek

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasındaki büyükbaş hayvanlara küpe takılması protokolü yenilendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni protokolle il genelindeki bütün işletmelerde büyükbaş hayvanlara küpe takılması, kaydedilmesi ve tanımlanması işinin birlik tarafından yapılmasına devam edilecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, imza töreninde yaptığı konuşmada, küpeleme konusunda birliğe güvendiklerini ve geçen yıl yaptıkları protokolü yenileme kararı aldıklarını söyledi. Yapılacak çalışmanın hayvancılığın gelişimi açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Çebi, ?Küpeleme işlemi sayesinde kaçak hayvancılık önlenmiş olacak. Burada önemli olan, vatandaşımızın mağdur olmamasıdır. Onların sorunlarının çözümü ve bilgilendirilmesi şart. Bu bağlamda kayıt ve bilgilendirme sisteminin eksiksiz yapılması gerekiyor.? dedi. Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu da deneyimli bir kurum olduklarını ve üstlendikleri sorumluluğu dört dörtlük yerine getireceklerini söyledi. Kırlıoğlu, ?Bize duyduğunuz bu güvene lâyık olacağız. Kadromuzu daha da güçlendireceğiz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber