Otogar inşaatında sona yaklaşıldı

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, belediyenin yaptırdığı şehirler arası otobüs terminalini mayıs ayında açacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, gazetecilere terminalin çevre yolu bağlantıları ve inşaatı hakkında bilgi verdi. Otogar İnşaatının gecikmesinin belediyeden kaynaklanan bir durum olmadığının altını çizen Başkan Akkaya, şöyle devam etti: "İstenmeyen bazı durumlardan dolayı garaj çalışması uzadı. Önceki sözleşmemiz 2,5 yılda tamamlanacaktı ve önceki müteahhidimiz bu şartları tamamlamadı. Bunun bizimle ya da maddi sorunlarla bir alakası yoktu. Kendi sorunlarından dolayı cezaevine girdi ve 2 yıl yattı. İşin yüzde 90'ı tamamlanmışken bitirmelerini de istedik. Her defasında 'bir ay içerisinde bitireceğiz' dediler, basın toplantıları da yaptılar 'bitiriyoruz' diyerek ama bitirmedikleri için sözleşmeyi feshettik. Yaklaşık 2 yıl bir gecikmemiz oldu ve biz şimdi yeni bir ihale yaptık. Müteahhidimiz '5 aya kadar bitireceğim' dedi ve Nisan ayında burayı teslim alacağız ve Mayıs ayında da hizmete sokacağız."

Hava şartlarına rağmen hummalı bir çalışma yapıldığını vurgulayan Başkan Akkaya, Antalya tarafından gelen otobüslerin alt geçit bağlantısıyla garaja gireceğini anlattı. Nisan 2013'de hem bağlantı yollarının, hem de garajın bitmiş olacağını vurgulayan Akkaya, ?Mayıs ayında garajımızı açacağız. Buradaki çalışmalar basit çalışmalar değil. Alt geçide harcanan para garaja harcanan para kadar. Alt geçit ve bağlantı yolları Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Ulaştırma Bakanımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

SON RÖTUŞLAR YAPILIYOR

Otogarın içinde ufak tefek rötuşlar kaldığını belirten Başkan Akkaya, "Elektrik tesisat çalışmaları tamamlandı. Kalorifer tesisatında çalışmalar sürüyor. 24 Adet otobüs peronunun yapımı devam ediyor. Peronların üzeri kapanacak. Havalar müsait olduğunda asfaltlama ve çevre düzenlemesi yapacağız. Ön tarafta yeşil alan düzenlememiz olacak ve bir havuz çalışmamız olacak. Şehirden girişte bir kavşak çalışması yapacağız." İfadelerini kullandı.

Akkaya, otogarda 20 tane yazıhane, 20 tane de Burdur'a özgü ürünlerin satılacağı dükkan olacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber