ODTÜ'ye girmek isteyen öğrencilerle güvenlikçiler birbirine girdi

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'nde gerçekleştirilen mitinge katılmak üzere dışarıdan gelen bir grup öğrenci ile kampüs güvenliği arasında arbede çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çıkan arbedede öğrencilerle güvenlikçiler tekme tokat birbirine girdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, TÜBİTAK'taki Göktürk-2 fırlatma törenini izlemek için geldiği ODTÜ'de, öğrencilerle polis arasında geçtiğimiz hafta çatışma yaşanmıştı. Yaşanan olayların ardından, bugün fakültede ODTÜ'deki polis müdahalesini protesto amacıyla Devrim Stadyumu'nda bir etkinlik düzenlendi. ODTÜ'deki etkinliğe katılmak için diğer bazı üniversitelerden de öğrenciler geldi. Kampüs girişinde toplanan öğrenciler, içeri girmek istedi. Ancak, güvenlik görevlileri öğrencileri içeri almamak için barikat kurdu. Yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayınca, öğrenciler güvenlik güçlerinin kurduğu barikata yüklendi. Çıkan arbedede öğrencilerle güvenlik güçleri tekme tokat birbirine girdi. Yaşanan olayın ardından barikatı aşan öğrenciler kampüse girdi.

Öte yandan, etkinliğe katılmak ve konser vermek için gelen bazı sanatçılar da kampüs girişinde düşüncelerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber