Küçük mucitler sertifikalarını aldı

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin ?Mucitler Akademisi' aralık kampı tamamlandı, küçük mucitler de sertifikalarını aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2012 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde yürütülen etkinlikler, büyük küçük tüm vatandaşların ilgisini toplamaya devam ediyor. Mucitler Akademisi aralık kamp programının ilk dönemi sona erdi. 1 ? 22 Aralık tarihleri arasında her cumartesi gerçekleştirilen kampta, görselleştirme teknolojileri, robotik, elektronik, kimya, arkeoloji, astronomi konularında atölye çalışmaları yapan öğrenciler, sertifikalarını aldı.

Bilim ve Teknoloji Merkezleri Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Kültür AŞ Genel Müdürü ve BTM Proje Yürütücüsü Rıfat Bakan´ın elinden sertifikalarını alan küçük mucitler, törene katılan velileri için de kampta hazırladıkları projelerin sunumunu yaptı.

Bilim ve Teknoloji Merkezleri Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, çocukların okul dönemi başlamadan önce hızlı olan öğrenme süreçlerinin okul döneminde yavaşladığına dikkati çekerek, bu ivmeyi yeniden hızlandırmak için de BTM gibi merkezlerin etkili olduğunu söyledi. Aileleri çocuklarıyla ilgili bilinçli olmaları konusunda uyaran Ulcay, geleceğin bilim insanlarının da bu merkezlerde bol vakit geçiren çocuklar arasından yetişeceğine inandığını söyledi.

Mucitler Akademisi ocak kampı dönemleri şöyle açıklandı:

5-26 Ocak - Bir ay boyunca her Cumartesi, saat 09.00-13.00

29 Ocak - 2 Şubat - Sömestre boyunca her gün, saat 10.00-17.00

5 Şubat - 9 Şubat - Sömestre boyunca her gün, saat 10.00-17.00

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber