Teziç: Üniversiteler bağımsız olmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2005 20:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, üniversitelerin bağımsız olması gerektiğini söyledi.

Teziç ve beraberindeki heyet, Mardin'in Midyat İlçesi'nde bir otelde, Midyat Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Dernek üyeleri, ilçede Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nce yaptırılacak meslek yüksekokulunun aradaki mesafenin uzak olması nedeniyle Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ne bağlanmasını talep etti.

Bunun üzerine Teziç, Mardin'in kültürel yapısı ve tarihi dokusuyla üniversiteyi hak ettiğini, ancak üniversitenin kurulması için belirli bir altyapının olması gerektiğini belirterek, ''Fakülte ve yüksekokullar ile öğretim görevlilerinin sorunlarının çözülmesi kadar öğretim görevlilerinin sayıca yeterli olması gerekiyor'' dedi.

Altyapı oluştuktan sonra üniversitenin kendiliğinden geleceğini ifade eden Teziç, şunları kaydetti: ''Bunlar üniversitenin şemsiyesini oluşturuyor. Üniversiteler bağımsız olmalı. Kendi rektörünü kendi seçebilmeli. Dıştan müdahale olmaması gerekir. Ne YÖK'ten ne de siyasi alandan müdahale olmaması lazım. Bu da güçlü ve yeterli bir kadro ile mümkün olur. Çağımız öğrenci değişim çağıdır. Başka üniversitelerden öğrenciler buraya gelecek, buradan öğrenciler gidecek. Onun için imkanlar olmalıdır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber