Ulucami'nin pastadan yapılan maketi göz kamaştırıyor

Bursa"da bulunan tarihi 20 kubbeli Ulucami'nin pastadan maketi, görenleri hayran bırakıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rıhtım Pastanelerinin ustası Metin Taşçı, Yıldırım Beyazıt tarafından inşa ettirilen 20 kubbeli Ulucami'nin pastadan bire bir dev maketini yaptı. 5 yıldır yaptığı değişik pasta modelleri ile dikkat çeken ve bu yıl obje olarak meşhur Ulucami'yi seçen Taşçı, tarihi mabedin aynısını pastadan inşa etti. 120 santim uzunluğunda, 115 santim yüksekliğinde ve 1 metre genişliğindeki dev pasta görenleri hayran bıraktı.

Pasta ustası Metin Taşçı, şeker hamurundan yaptığı pastasında 100 kilo şeker hamuru, 40 kilo yumurta, 50 kilo pudra şekeri, 10 kilo gliserin ve nişasta kullandı. Taşçı, yaklaşık bir hafta Ulucami'de inceleme yapıp 5 kişilik ekiple 15 günde tamamladığı pastanın Ulucami'nin bire bir minyatürü olduğunu kaydetti.

Metin Taşçı, ?Yaklaşık 20 yıldır bu sektörde çalışıyorum. Rıhtım Pastaneleri olarak her sene farklı pasta figürleri yapıyoruz. Önceki yıllarda Uludağ, Çanakkale Anıtı, deprem gibi güncel olayları gündeme almıştık. Bu yıl Bursa'nın en eski ve en büyük camisi Ulucami'nin pastasını yaptık. Yaptığımız 1 haftalık keşif sonucunda caminin bire bir minyatürünü şeker hamurundan pasta haline getirdik. Pastamızda tamamen el işçiliği kullandık. Pastayı satın almak isteyenler oluyor, biz bunu satmak için değil, teşhir için yaptık. Bursa'mızın bu tarihi değerini meydana getirmek için 5 kişilik ekiple 15 gün gece gündüz çalıştık. Pastamızın üzerinde çok ince ayrıntılar var. Tamamen el işçiliği ve dikkat isteyen bir çalışma. Bu eseri meydana getirmek için kubbelerin ölçülerini ince ayrıntılarına kadar inceledim. Bunları pastaya yansıttım? dedi.

Taşçı, Ulucami pastasının 3 bin 500 TL'ye mal olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber