Termal sudan Tıp Fakültesi'nde yatan hastalar ile polisler de faydalanacak

Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile jeotermal sıcak sudan Tıp Fakültesi hastaları ve polis teşkilatı da faydalanacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Heykel'deki valilik binasında düzenlenen törende konuşan Vali Şahabettin Harput, kentte jeotermal faaliyetlerin hızlı bir süreçle geliştiğini belirterek, Uludağ Üniversitesi ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün de bu kervana katıldığını söyledi.

Bursa il merkezinde şu ana kadar döşenen 18 bin metrelik boru hatları ile yaklaşık 7 bin yatak kapasiteli bir kitleye termal su götürme kapasitesine çıktıklarını belirten Harput, ?Sağlık hizmeti veren sağlık tesisler başta olmak üzere, otellerimize su götürdük. Bugüne kadar özellikle özel sektörle çok ciddi protokoller yaptık ve otellerimiz sıcak suyu kullanmaya başladı. Şimdi de Uludağ Üniversitesi Atatürk Rehabilitasyon Uygulama Araştırma Merkezi ile Emniyetin Polis Rehabilitasyon Merkezi'ne sıcak su vermek üzere protokol imzalıyoruz.? dedi.

Özellikle üniversitenin Tıp Fakültesi bünyesinde sıcak suya dayalı çok önemli hizmetler verdiğinin altını çizen Vali Harput, ?Belki de bu alanda, sıcak su ile yapılan sağlık hizmetlerine üniversitemiz öncülük yapacak. Polis Rehabilitasyon Merkezi de aynı şekilde bugüne kadar güzel hizmetler verdi. Bundan sonra daha temiz ve düzenli bir su ile aynı hizmeti artırarak devam edeceğine inanıyorum.? şeklinde konuştu.

"YÜZLERCE KİŞİ JEOTERMALDAN TEDAVİ GÖRECEK"

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de Vali Harput'un her zaman yanlarında ve destekçileri olduğunu dile getirdi. Atatürk Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde şu anda 25 hastanın yatarak tedavi gördüğünü belirten Prof. Dr. Dilek, "Günde 80-100 civarında da ayaktan hasta gelip fizik tedavi alıyor. Yüzün üzerinde hasta burada jeotermal enerjiden sayenizde yararlanacak inşallah. Eskiye göre kapasitesi de arttığı için daha geniş ve detaylı bir hizmet verebileceğiz. Yatak ve hasta kapasitesini de artırma imkanımız ortaya çıktı.? açıklamasını yaptı.

Termal suyun sadece Bursa'daki değil, tüm Türkiye'de görevli emniyet personelin tedavisinde kullanılacağını belirten İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber