Uludağ'a kış sezonuna yönelik yeni düzenleme

Uludağ Milli Parkı 1. ve 2. gelişim bölgelerinde kış turizmi sezonunda bölgede faaliyette bulunan işletmeler, kişiler ve tatil için bölgeye gelen vatandaşların huzur ve güveni için Valilik tarafından alınan kararlar açıklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Valiliği tarafından bu amaçla alınan tedbir ve kararlar; Vali Şahabettin Harput tarafından kamuoyuna duyuruldu. Vali Harput, alınan karaların can ve mal güvenliği için önemine dikkat çekerken, kurallara uymayanlara ise cezai müeyyide uygulanacağını belirtti.

ULUDAĞ'DA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Vali Şahabettin Harput tarafından yapılan açıklamaya göre Uludağ'da uygulanacak kuralar şöyle sıralandı:

-Pistler üzerinde meydana gelen kazaların can güvenliğini tehdit ettiğinden, buralara yürüyüş ve piknik amaçlı giriş yapılmayacak.

-Kızak pisti çevresinde gerekli emniyet tedbirlerinin kiralama işlemi yapan işletmeler tarafından sağlanacağı belirtilerek, belirlenen alanın dışında şahısların kendilerine de ait olsa kızak kullanımına izin verilmeyecek.

-Kayak pistlerinde kullanımından dolayı yaşanan kazaların önüne geçmek için kızaklar sadece belirlenen pistlerde kullanılacak. Kızak pisti yanında verilecek kızaklar, kayak odaları önünde bulundurulmayacak.

-Kayak Öğretmenleri Derneği ve mekanik tesis işletmecileri tarafından, kayak pistlerinin kullanılmayan ve tehlike arz eden bölümleri kapatılacak.

-Kayak öğretmeni belgesi olmayanlar ders veremeyecek.

-Kayak pisti işletmecileri çit ve file gibi malzeme kullanarak kayak alanının dışına çıkmayı önleyecek.

-Kar araçlarını ve mekanik tesisler sadece kullanım yetki belgesi bulunan personel tarafından kullanabilecek.

-Hafta sonları (cuma günü saat 18.00 ile pazar saat 24.00 arasında) ağır tonajlı araçlar Uludağ yolu güzergahında trafiğe çıkamayacak.

-Uludağ yol güzergâhında belirlenen noktalar dışında zincir satılıp takılamayacak.

-Buzlanmayı arttırıp trafik kazalarına neden olduğu için mart ayı sonuna kadar yol güzergâhındaki çeşmelerde araç yıkanmayacak.

-Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla tur ve günü birlik otobüsleri doğrudan alt otoparka gidip yolcu indirme ve bindirme işlemini burada yapacak.

-Oteller bölgesindeki ana meydanda en fazla iki taksi ve dolmuş bekleyebilecek.

-Uludağ'da hanutçu, ayakçı, değnekçi, çığırtkan ve benzeri kişilere izin verilmeyecek.

-Dağcılık veya kamp yapacak gruplar; ilçe kaymakamlığına, faaliyetin başlangıç ve bitiş tarihi, kullanacakları güzergah ve konaklama yerleri, faaliyete katılan kişilerin kan grupları ve telefon numaraları ile kimlik fotokopisi gibi belgelerle müracaatta bulunacak. Buradan alınacak onayı ise Uludağ Jandarma Komutanlığı'na teslim edecek.

-Uludağ'da belirtilen kurallara uymayanlara ise Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber