Elektrik şirketinin tahsilatta kredi kartı uygulaması tepki çekiyor

Sivas, Tokat ve Yozgat illerinin elektrik dağıtım ve işletim hakkını yürüten Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ) uyguladığı tahsilat sistemi ile abonelerden tepki çekiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Firma, abonelerinin elektrik faturalarını tahsil ederken kredi kartı ile ödeme yapmak isteyenlere mecburi taksit uygulaması yapıyor. Tek çekim kredi kartı işlemini kabul etmeyen firma, veznesine yazdığı uyarı yazısı ile 'Kredi kartına 2 taksit yapılır, kredi kartı ile yapılan ödemelere vade farkı uygulanır' yazısı müşterilerin yoğun tepkisine sebep oluyor.

Faturasını ödemek için ÇEDAŞ veznesine gelen abone İlyas Türk, ?Nakit paramız olmadığı zaman tüm firmalardan kredi kartı ile tek çekim alışveriş yapıyoruz. Telefon faturası ödemesi, yakıt alımı ve daha birçok hizmet alımında kredi kartıyla işlem yapmaktayız. Hiçbir işletme tek çekim kart işleminden komisyon talep etmemektedir. Ya da bizi vade yapmaya zorlamamaktadır. Fakat ÇEDAŞ, vade farkı almadan yani taksit yapmadan fatura tahsilatı yapmamaktadır. Maaşı ile fatura son ödeme tarihi uyuşmayan elektrik aboneleri, ödemeyi geciktirse hemen elektriği kesiliyor ve üstüne bir de açma kapama parası ödemek zorunda kalıyor. Mecburen kredi kartından çekim yaptıracak, firma da bu durumu lehine çevirmiş vaziyette. Bizden fazladan tahsilat yapan firmanın bu uygulamasına son vermesini bekliyor, yetkililerden ise bu konunun çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz.? dedi.

ÇEDAŞ Tokat İşletme Müdürü Ahmet Tetik, tepkilerle ilgili olarak, ?Genel merkezimizin anlaşması ve uygulaması bu yönde. Vatandaşlarımızdan bize de bu konuda şikayetler gelmektedir. Biz de bize gelen bu şikayetleri merkezimizde ilgili birimlere iletmekteyiz. Vatandaşlarımız açısından uygun olmayan bir durum söz konusu, ama bu uygulama sadece Tokat'ta değil, Yozgat ve Sivas illerimizde de söz konusudur. Kurumumuzun almış olduğu kararları bizler uygulamak zorundayız.? açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber