İskele ressamları, turistlerin resimlerini yaparak geçimlerini sağlıyor

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı İskele bölgesinde belediyenin belirlediği yerde mesleklerini icra eden ressamlar, sergiledikleri başarılı çalışmalarla turistlerin takdirini kazanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı turistler kendi, bazıları çocuklarını ve bazıları da yanlarında getirdiği köpeğin resmini yaptırıyor. Bazıları da dijital fotoğraf makinesiyle çektirdiği fotoğrafı ressamlardan tuvale yansıtmasını istiyor.

Ressam Barış Erdoğan (40) fotoğraf makinesini aratmayacak şekilde eserler ortaya koyuyor. Erdoğan, mesleğe babasından ilham alarak başlamış. Erdoğan, 18 yaşındayken babasının yaptığı resimler üzerinde oynayarak çoğunu bozmuş. 21 yıldır sürekli çalıştığı kuru boya, kuru pastel, özel resim kâğıtları üzerine insan, hayvan ve manzara resimleri yapan Erdoğan, ?Makine çekerken, ben yaparım. Aradaki fark makine saniyede çeker, ben 2 saatte ortaya yaparım." ifalerini kullandı.

GERÇEK SANATÇI ALLAH'TIR

İskele bölgesinde ressamlık yapan Abdullah Faruk Taşdemir (56) ise resimlerinin dijital makinelerin çektiğinin aynısını verdiğini ifade ediyor. Yaptığı resimlerin turistlerin beğenisini kazandığını belirten Taşdemir, gerçeğini aratmayacak şekilde resim yapmalarını şu şekilde açıklıyor: ?Gerçek sanatçı Allah'tır. Biz sadece sebep oluyoruz. Bizi hareket ettiren ve çizdirerek resim yaptıran O'dur.?

Taşdemir, yorgunluğunu ise bağlama çalarak atıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber