Osmangazi'den Akif'e vefa

Osmangazi Belediyesi, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u andı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk milletinin kendisine vurulan zincirleri bir kez daha kırdığı Kurtuluş Savaşı döneminde kaleme alınan İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, vefatının 76. Yıldönümünde Ördekli Kültür Merkezi'nde Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli'nin konuşmacı olarak katıldığı programda, vatan şairinin hayatı, eserleri ve İstiklal Marşı'nın Kurtuluş Savaşı'na etkileri konuşuldu.

Programın açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, toplumun her kesimiyle iç içe bir yönetim anlayışı sergilediklerini belirterek, yatırımlar, sosyal ve kültürel projelerin yanı sıra topluma değer katan kişileri de düzenledikleri özel programlarda hem anıp hem de onların fikir ve eserlerini bugüne taşıdıklarını söyledi.

Prof. Dr. Bilal Kemikli, tarih yapmak kadar yazmanın da önemli olduğuna dikkati çekti. Kemikli, yaşananların destanlaşmadığı durumlarda unutulup gittiğini vurguladı. ?Yunus olmasıydı böyle bir millet olamazdık. Anadolu işgal altındayken Mehmet Akif Ersoy çıktı ortaya. O manevi katkısı ile Anadolu insanına ışık tuttu. Akif geçtiğimiz yüzyılın en önemli destan kahramanlarından biridir? diyen Prof. Dr. Kemikli, gençlere Safahat kitabını okumalarını tavsiye etti.

Kemikli, Mehmet Akif Ersoy'un kişiliği, eserleri ve Kurtuluş Savaşı döneminde oynağı rolü anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber