Toplum destekli polislerden vatandaşa uyarı

Adana Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, dağıtmış oldukları broşürler ile vatandaşı uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, dağıtmış oldukları broşürler ile vatandaşı uyardı.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Ufuk Kestek ve ekiplerinin de katılımı ile gerçekleşen etkinlikte ekipler, dağıtılan broşürle vatandaşları hırsızlık, kapıda alışveriş işleri, satıcının cayması, malı geri iade süresi, şüpheli olaylar, ev ve işyerlerinde güvenlik önlemleri konusunda bilgilendirdi.

Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Kestek, "Öncelikle vatandaşlarımız, çevrelerinde meydana gelebilecek olan şüpheli olay ve şahıslara karşı daha duyarlı ve dikkatli olmalı. Ev ve işyerlerine kamera ve güvenlik sistemi taktırmalı. Kapılarına gelerek eşya satmaya çalışan seyyar satıcılara ve bohçacılara karşı dikkatli bulunmalı, bu tip şahıslar kesinlikle eve alınmamalıdır. Ev ve işyerimizdeki internetle ilgili çocuklarımızın sosyal ve kişisel gelişimlerinin etkilenmemesi için mutlaka aile koruma şifresi konulmalı. Evden her ayrıldığımızda kapımızı mutlaka kilitlemeliyiz. Özellikle kapıdan alışveriş durumlarında tüketicinin malı teslim aldığı tarihten itibaren 7 gün içerisinde malı kabul etmekte veya hiçbir gerekçe göstermeden ret etmekte serbest olduğu bilmeli. Hizmetin satımında ise bu sürenin sözleşmesinin imzaladığı tarihten itibaren başladığı, bu süre dolmadan satıcı veya sağlayıcının kapıdan satış işlemine konu mal veya hizmet karşılığında tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasını veya borç altına sokan herhangi bir belge veresini isteme hakkı olmadığını bilmeli. Satıcının sözleşmeye eski tarih atarak cayma hakkını engellemediğinden emin olunmalı ve unutmamalı." dedi.

Kozan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri tarafından ev ve işyerlerine toplam 10 bin adet uyarıcı broşür dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber