BALKAN-DER, Balkanlarla Edirne arasında köprü olacak

Balkanlar Sosyal, Kültürel, Ekonomik ve Akademik İşbirliği Derneği (BALKAN-DER), Balkan ülkeleriyle Edirne arasında köprü görevi görecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 6 ay önce kurulan dernek balkanlara yönelik çok sayıda faaliyete imza attı. Dernek yönetimi faaliyetlerini daha iyi ortamda yürütebilmek için Abdurrahman Mahallesi Tarlakapı Caddesi üzerinde bulunan Yaşar Atlı Plaza'da ofis tuttu. Ofisinin açılışına Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere, Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, üniversite hocaları, balkanlardan gelen öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

BALKAN-DER'in açılışında konuşan Vali Duruer, Edirne'de görevi başladığında kendisini iki vizyon belirlediğini bunlardan birisinin geçmişi günümüze taşımak ikincisi ise Balkanlar Birliği olduğunu söyledi.

Yaklaşık 5 aylık bir süre içerisinde Bulgaristan'a 4, Yunanistan'a ise iki kez gittiğini anımsatan Duruer, "Yaptığımız ziyaretlerde sivil toplum kuruluşları, oradaki akraba topluluklarıyla görüşüyoruz. Köyleri ziyaret ediyoruz. Onların aktivitelerine katılıyoruz." dedi. Duruer, hedefimiz sadece Bulgaristan ve Yunanistan değil, Adriyatik'e kadar olan tüm bölgeyi ziyaret etmek istediklerini kaydetti.

Balkanlara yönelik çok sayıda faaliyet yapacaklarını anlatan Vali Duruer, bu konuda sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmaktan mutluluk duyacağını belirtti. Balkanlarla Edirne arasında köprü olmak istediklerini kaydeden Dernek Başkanı Kenan Yakar, "Balkan-Der kurulurken Türkiye ile balkan ülkeleri arasında eğitim, kültür, ticari faaliyetleri yapan kişileri bir çatı altında toplamaya ve balkan ülkelerine okumaya giden oradan Türkiye'ye Edirne'ye gelen öğrencilere yardımcı olmayı ve onların yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlamıştık. Derneğimiz kurulduğu günden bu yana birçok işadamına ticari anlamda yardımcı olmaya ve balkanlı öğrencilere sahip çıkmaya çalıştık." diye konuştu.

Asırlıklarca aynı coğrafyada birlikte yaşadıklarını ifade eden Yakar, "Bu coğrafyada ayrı dile konuşmamızı farklı dinlerden olmamızın, kardeşliğimizin ve dostluğumuzun ve barışının önüne geçemeyeceğine inanıyoruz. Bu inancımızı da tarihimizden aldığımız güçle ile birleştirmekteyiz. Bu günden itibaren Edirne de Balkanlara yönelik faaliyetlerde bulunan diğer derneklerle el ele vererek Balkan Savaşlarını yüzüncü yılında kardeşlik türküsünün daha gür çıkması ve bizden sonraki kuşakların acı ve üzüntü yaşamaması için çalışacağız." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber