Amasya'da askerlere kızamık aşısı operasyonu

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapmakta olan 24 erde kızamık hastalığı şüphesinin görülmesi üzerine salgın riskine karşın sağlık ekiplerinin gece boyunca çalışması sonucu birlikteki 6 bin 500 asker aşılandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeri birlikte önce 9, ardından 15 olmak üzere 24 askerde kızamık belirtileri görülmesi üzerine sağlık taraması yapılıp, askerlerin askeri hastaneye götürüldüğünü belirten Amasya Valisi A. Celil Öz, ?Tahlil ve tetkikleri bir yandan yapılmakla birlikte diğer taraftan tugayda genel bir tarama yapıldı. Bu süreçte Sağlık Bakanlığımızın Bilim Kurulu ve bakanlığımızın ilgili birimleri de haberdar edildi. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, Sağlık Müdürlüğümüz, hastane yetkililerimizle birlikte Sağlık Bakanlığı ile işbirliğiyle yoğun bir çalışma gerçekleşti. Çünkü bir gün sonra da yemin merasimi vardı. Ve bu askerlerimizin büyük kısmı ülkemizin farklı köşelerine dağılacaktı. Aynı zamanda bu askerlerimizin aileleri de buraya gelecekti. Dolayısıyla bunu riske atmamak için yoğun bir gayret gösterildi. Bütün askerlerimiz taramadan geçirildi. Hastalık belli bir birlikte görülmüştü ve diğerlerine sirayet etmediği anlaşıldı. Ancak buna rağmen akşam saat 19.00'da başlayan bir aşılama süreci uygulandı. 6 bin 500 civarında askerimiz gece saat 02.00'ye, 03.00'e kadar süren bir çalışmayla 60 kişilik bir sağlık ekibimizle beraber önlemek için bir aşılamadan geçirildi. Dolayısıyla bu riski bu şekilde önleme yoluna gidildi? dedi.

Tedavi altına alınan askerlerden bir kısmında kızamık belirtilerinin somut olarak görüldüğünü anlatan Öz, ?Tetkik, tahliller ve kontrol süreci devam ediyor. İnşallah onlarda en kısa zamanda 4-5 günlük kontrol altında tutulduktan sonra eğitimlerine ve kalan askerlik görevine devam edecekler. Hastalığın görüldüğü birlikte diğer birlikten ayrı olarak gerek yemin merasimi, gerek diğer faaliyetler ayrı olarak yapıldı ve bu şekilde onların diğerleriyle buluşması konusunda da belli bir tedbir alınmış oldu? diye konuştu.

Vali Öz, aşılama sürecinde gayret gösteren sağlık ekiplerine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber