Ağabeyim gibi ölmekten korkuyorum"

Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortasu köyünde hayatını kaybeden 34 kişiden biri olan Şıvan Encü'nün kardeşi Sinan Encü, ağabeyinin ölümünden sonra kendisinin de kaçakçılık yapmaya başladığını söyleyerek, ?Ben de ağabeyim gibi ölmekten korkuyorum? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 20:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralık 2011 yılında yaşanan olayda hayatını kaybeden 34 kişiden Şıvan Encü'nün kardeşi Sinan Encü, ağabeyinin ölümünden sonra travma yaşadığını kaydederek, kendisinin de bir gün ağabeyi gibi öleceği korkusunu yaşadığını söyledi. Ağabeyinin ölümünden sonra kendisinin de kaçakçılık yapmaya başladığını anlatan 12 yaşındaki Sinan Encü, ağabeyinin cesedinin toplanıp katırlara yüklendiğine şahit olduğunu belirtti. Encü, ?Ağabeyimi uçaklarla bombaladılar. Paramparça olmuştu. Parçalarını toplayıp getirdiler. Ben bunları gördüm. Ağabeyim, babam evi terk edip evlenip başka bir ile gittiği için bize o bakıyordu. Şimdi annem ve kız kardeşlerime ben bakacağım. Aslında okuyup öğretmen olmak istiyordum ama ağabeyimi öyle görünce, başına bu gelince artık öğretmen de olmak istemiyorum, okumak da istemiyorum? dedi.

Ağabeyi ve yakınlarının kaçakçılığa giderken başlarına bu olayın geldiğini belirten Encü, ?Şu anda ben kaçağa gidiyorum. Giderken ben de uçaklar tarafından bombalanırım diye korkuyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber