Kısa boylu adamlara Alman incelemesi

Türk bilim adamlarının da aralarında bulunduğu Alman bilim adamları tarafından Giresun'un Tirebolu ilçesinde kısa boy, kısa parmak ve yüksek tansiyonlu sülale inceleme konusu oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1970'li yıllardan 1999 yılına kadar Alman bilim adamlarının araştırma konusu olan Tirebolu'nun Yalç köyündeki Bayrak sülalesi, defalarca köylerine gelen ve Almanya'ya götürülerek incelendiklerini söyledi. Kendilerine özellikle yüksek tansiyondan dolayı çeşitli ilaç tedavileri uygulandığını belirten Bayrak sülalesinden Ahmet Bayrak, 2000'li yıllara kadar 45-50 olan yaş ortalamalarının 60'ı bulduğunu söyledi. Köyde yaşamını devam ettiren Ahmet Bayrak, ?Bizim genetik olarak boyumuz ve parmaklarımız kısa olduğu gibi yaş ortalamamız 45-50 hatta daha genç yaşlarda vefat edenlerimiz de oldu. Bebeklerimiz dahi yüksek tansiyonla doğmaktaydı. Yurt dışında kalan bir tanıdığımızın aracılığı ile Alman bilim adamlarının dikkatini çekmiş konu. 1975'li yıllardan itibaren bir Türk bilim adamlarının da bulunduğu Alman heyet gelerek uzun yıllar araştırma yaptı. Daha sonra bizleri birkaç kez Almanya'ya götürdü.Cihaz ve makinelerle vücudumuz tarandı. İncelendik. Sonuç olarak ilaç tedavileri uygulandı. Şimdi 60 yaşına kadar yaşayanımız var. Ancak hâla boyumuz devam ediyor.Bize söylediklerine göre beynimize giden bir damar normal insanlarda ?S? olarak giderken bize direk gidiyormuş. Bu da yüksek tansiyona neden olmaktaymış.?

Son yıllarda hâla ilaç gönderildiğini belirten Bayrak; ?Almanya'dan hala tansiyon ilaçları gönderilmekte fakat biz gönderilen bu ilaçları kullanmıyoruz. Türk doktorlara gidip onlardan ilaç alıyoruz. 1970'li yıllardaki Türkiye ile şimdiki Türkiye aynı değil. O dönemlerde yüksek tansiyonu bilen yoktu. Şimdi aynı teşhisi bizim doktorlarımızda koymaktadır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber