Köse'de damızlık sığır işletmesinin açılışı yapıldı

Köse ilçesinde Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında yapımı tamamlanan damızlık sığır işletmesinin açılışı yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2012 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köse ilçesinde Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında yapımı tamamlanan damızlık sığır işletmesinin açılışı yapıldı.

Akbaba köyündeki 150 baş damızlık sığır işletmesinin açılışı törenine, Vali Yusuf Mayda, Köse Kaymakamı Arif Karaman, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, işletme sahibi Mustafa Alkan ve davetliler katıldı.

Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, DAP projelerinden Gümüşhane'de 4 kişinin faydalandığını belirterek, "Projelerle toplam 1 milyon liraya yakın bir destek yapıldı" dedi.

DAP projeleri doğrultusunda üreticiyi teşvik etmek için devletin hibe desteği sağladığını kaydeden Vali Mayda, şunları söyledi:

"İmalat inşaat işlerinde yüzde 30, malzeme alımında yüzde 40, bir de hayvan alımında yüzde 40 şeklinde hibe veriliyor. Toplamda çiftçimize 636 bin lira destek sağlanmış olacak. Köse ilçemizde 141 projeye 1 milyon 137 bin liralık destek sağlandı. Bu örnek bir projedir. Devletimiz bu tür hizmetlere her türlü desteği yapıyor. Vatandaşlarımız köylerini terk etmesinler. Vatandaşlarımız köylerinde oturup devletin sağladığı bu imkanları kullanırlarsa, kendileri de kazanır, çevrelerine de katkıları olur. Devletimiz her zaman bu tip yatırımların arkasındadır."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Irkın da işletmeye 636 bin lira hibe desteği sağlandığını ifade ederek, "Akbaba köyünde kurulan işletmede 150 başlık ahır, süt sağım ünite binası, ot deposu, silaj çukuru ve gübre çukuru bulunmaktadır. İşletmeye Avusturya'dan ithalat yolu ile 150 baş simental ırkı gebe düve getirildi. İşletmede 5 bin litre kapasiteli süt soğutma tankı ve aynı anda 20 hayvan sağabilen sağım ünitesi bulunmaktadır" diye konuştu.

İşletme sahibi Alkan da işletmelerinin elektrik sorunu olduğunu belirterek, Vali Mayda'dan destek istedi.

Tören, işletmenin gezilmesi ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber