Otobüs firmaları 3 günlük greve gidiyor

Haber Giriş : 03 Kasım 2005 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uçak biletlerinin ucuzlamasıyla yolcu kaybeden ve işleri bozulan otobüs firmaları, tepki olarak 15-16-17 Kasım'da kontak kapatacak.

Şehirlerarası yolcu taşıyan otobüslerle uçak biletlerinin hemen hemen aynı olması vatandaşı uçakla seyahat etmeye yöneltirken; iş yapamaz hale gelen otobüs firmaları greve hazırlanıyor. Tüm Otobüs Firmaları Derneği'nin aldığı kararla, firma sahipleri 15, 16 ve 17 Kasım olmak üzere 3 gün süreyle otobüslerin kontağını kapatacak. İstanbul'da toplanacak olan firma sahipleri seslerini bu eylemle duyurmaya çalışacak. Dernek Başkanı Fatih Kanatlı, firma sahiplerinin bir otobüs almak için verdiği 700 Bin YTL'lik sermayenin her gün eridiğini belirterek, haksız rekabete "Dur" demek için bu kararı aldıklarını söyledi.

TERCİH EN YAKIN HAVAALANI
Havayolu şirketlerine benzin ve vergi indiriminin sağlandığını savunan Kanatlı, "Bizim de böyle bir talebimiz vardı. Bu isteğimiz bir türlü kabul edilmedi. Kabul edilseydi şimdi yüzde 50 indirimle yolcu taşıyacak ve bu duruma düşmeyecektik" dedi. Türkiye'de 350'ye yakın firmanın bulunduğunu, bunlardan 200'e yakınının sahipleri ile görüştüklerini ifade eden Kanatlı, Batı'da ya da Doğu'da bulunan bütün firmaların aynı sıkıntıyı yaşadığını kaydetti. Havaalanı olmayan illerde bile yolcu bulamadıklarını ifade eden Kanatlı, "Fiyatlar uygun olunca vatandaş en yakın ilden memleketine varıyor" diye konuştu.

'VERGİ İNDİRİMİ SAĞLANMADI'
Büyük sıkıntı yaşayan firmaların bazıları, otobüsleri 2-3 saat süren ya da uçakla seyahat etme imkanı olmayan illere yönlendirdi. Derneğin çağrısına tam destek vereceklerini ifade eden Diyarbakır Sur Seyahat firması sahibi Vahap Laçin, havayolu şirketlerine vergi ve benzin avantajı sağlanmasını eleştirdi. Laçin, İstanbul ve İzmir'e 60 YTL'ye yolcu taşıdıklarını belirterek, "Devlet havayolu şirketine vergi ve benzin indirimi sağlıyor. Bize de bu imkan sağlansa bir yolcuya İstanbul'a 60 YTL'ye değil, 25-30 YTL'ye taşırız; dargelirli de rahat eder" diye konuştu.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber