Çelik'ten rektör değerlendirmesi: Hiç kimse layus'el değildir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2005 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanmasıyla ilgili olarak, "Ülkenin kurumlarını karşı karşıya getirecek fevri davranışlardan hepimizin kaçınması gerekiyor" dedi.

Bakan Çelik, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen bayramlaşmaya katıldı.

"Birileri ülkenin kalkınmasıyla huzuruyla ve güveniyle ilgili yapılan çalışmaları maalesef istemiyor" diyen Bakan Çelik, son günlerde bölgede yaşanan terör olaylarına ve bombalı saldırılara değindi.

Çelik, terör endişesinin, bombalamanın olduğu bir yere kaliteli doktorun, iyi öğretmenin ve yatırımcının gelmeyeceğini ifade etti.

Herkesi bu konuda yekvücut olmaya çağıran Çelik, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanması konusunda da şöyle konuştu:

"Üniversitede yaşanan olayla ilgili şunu ifade etmek isterim ki hiç kimse layus'el (sorumsuzluk makamında) değildir. Ben bir suç yaparsam devlet, adalet benim yakama yapışır. Adalete, yargıya güvenmek zorundayız. Ülkenin kurumlarını karşı karşıya getirecek fevri davranışlardan hepimizin kaçınması gerekiyor. Biz burada Van'ın hep güzelliklerle anılmasını istiyoruz. Birileri tarafından Van'ın başka türlü anılmasını istemiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber