Yaman'dan darp edilen doktorlara ziyaret

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, darp edilen meslektaşlarını ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaman, hekimlere karşı artan şiddetin sadece polisiye önlemlerle çözülemeyeceğini söyledi.

Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman ve yönetim kurulu üyeleri, özel Adana Hastanesi'nde saldırıya uğrayan doktor, hemşire ve personeli ziyaret etti.

Burada konuşan Yaman, ?Son zamanlarda ülkemizde hekimlere karşı gösterilen saldırılardan birine maalesef meslektaşımız maruz kalmıştır. Biz bunu şiddetle kınıyoruz ve bu işin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Hastaların problemleri olabilir. Bu problemleri gelip anlatsalar bütün meslektaşlarımız onu mutlaka çözer. Bundan böyle bir an önce savcılığın, emniyetin gereğini yapmasını arzu ediyoruz? dedi.

Hekime şiddetin sadece polisiye önlemlerle çözülemeyeceğini belirten Yaman, ?Öncelikle yöneticilerin demeçlerine çok dikkat etmesi lazım. Bakanlığın bu konuda çok titiz davranması lazım. Bunların hepsi birikmiş bir takım hadiselerin sonucu. Eğer yöneticiler hekimleri küçük gösterirlerse, sürekli olarak hekim şikayet kutuları oluştururlarsa vatandaş hekimlere karşı bilenir ondan sonra bu tip saldırılar meydana gelir. Bunların asıl sorumlusu yöneticilerdir. Yöneticiler bir hassa beyanlarına dikkat etsinler ve hastanelerden hekim şikayet hatlarını çıkartsın istiyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber