Canik Başarı Üniversitesi, iş adamlarını konuk etti

Samsun Canik Başarı Üniversitesi, kentin ekonomisine katkı sağlayan iş adamlarıya bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sevgi Cafe'de gerçekleşen üniversite-iş adamı buluşmasına Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, iş adamı Fatih Temiz, Recep Asal, Adem Güney, Ersin Yılmaz, Fahrettin Ulusoy, Mehmet Karabacak ile bal uzmanı Malezyalı Prof. Dr. Kamaruddin Yusoff katıldı.

Üniversitenin şehre önemli oranda sinerji kazandırdığını ifade eden iş adamları, yakın gelecekte kültür, sanat, eğitim, ekonomisine ve iktisadi kalkınmasına da önemli kazanımlar sağlayacağını vurguladı. Görüşmede ayrıca kurulacak molüküler biyolojik laboratuvarının bölgedeki bal potansiyeline yapacağı katkılara dikkat çekildi. Bal konusundaki projelere ilişkin yürütülen çalışmalar ise iş adamlarını heyecanlandırdı.

Toplantıda balla ilgili bilgi veren Canik Başarı Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamaruddin Yusoff, Karadeniz'deki bal florasının tanınma ve bölgeye yapacağı katkıları anlattı. Kur'an-ı Kerim'de balın şifa kaynağı olduğundan bahsedildiğini hatırlatan Prof. Dr. Kamaruddin Yusoff, Türkiye'nin bal üretiminde dünyada ikinci sırada geldiğini ve çok kaliteli bal üretildiğini kaydetti. Prof. Dr. Yusoff, üniversitede faaliyete geçecek moleküler biyoloji laboratuvarda balın sertifikalandırılması konusunda geniş ölçekli yapacakları çalışmayı dünya ile paylaşacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber