Toprakkale'nin kurtuluşunun 91. yıldönümü kutlandı

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıldönümü törenlerle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerin halk oyunları gösterisi ve şiir okunması ile başlayan kutlama töreninde konuşan İlçe Kaymakamı Murat Uzunparmak, kurtuluş savaşında mücadele eden şehit ve gazileri bir kez daha rahmetle andıklarını belirtti.

İnsanların vatan ve özgürlüğünün ekmek ve su kadar değerli olduğunu belirten Uzunparmak, ?Osmanlı'dan bizlere kalan bu topraklara akbaba sürüleri gibi saldıran düşmanlara karşı ülkemizin her bölgesinde olduğu gibi Toprakkale'de de onurlu bir mücadele verilmiştir. Toprakkale'nin kahraman evlatları bütün sorun ve sıkıntılara yokluk ve zorluklara rağmen ihanet şebekeleri ve işgal güçlerine karşı canı pahasına bu cennet toprakları düşman işgalinden kurtarmışlardır. 29 Aralık 1921 tarihinde bu aziz topraklarımızı şerefle elde etmişlerdir. İnsanların vazgeçemeyeceği, ekmek kadar su kadar değerli varlığı vatan ve özgürlüktür. Bunlardan yoksun olan millet esaret altında demektir.? diye konuştu.

Osmaniye Milletvekili Suat Önal ise Tük milletinin dinine, bayrağına, hürriyetine sevdalandığını tüm dünyanın çok iyi bildiğini söyledi.

Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal ise kurtuluş programına katılanlara teşekkür ederek, ?Bizler vatan, bayrak sevgisini bütün yüreğimizde yaşamaktayız.? dedi.

Programda, Adana Kız Teknik Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri tarafından ?Osmanlı Kıyafetleri? defilesi düzenlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber