?2012 İşgücü piyasası talep araştırması raporu'

Bolu'da en çok beden işçileri, şoför, kasap, hemşire ve metal mamuller montaj işçilerine ihtiyaç bulunduğu belirtildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu'da en çok beden işçileri, şoför, kasap, hemşire ve metal mamuller montaj işçilerine ihtiyaç bulunduğu belirtildi.

İŞKUR Bolu İl Müdürlüğü'nce hazırlanan "2012 İşgücü Piyasası Talep Araştırması Raporu"na göre insan sağlığı ve sosyal hizmetler sektöründe yüzde 11,88, madencilik ve taş ocağı sektöründe yüzde 8,8, mesleki bilimsel ve teknik faaliyetler sektöründe yüzde 5,99 oranında elemana ihtiyaç bulunuyor.

Meslek grupları bazında ise yüzde 6,55 ile profesyonel meslek grubunda, yüzde 3,14 ile tesis ve makine operatörleri ve montajcılar grubunda, yüzde 3,1 ile hizmet ve satış elemanları meslek grubunda açık iş oranı bulunuyor.

Raporda en çok, beden işçisi, şoför, yük taşıma, hemşire, özel eğitim öğretmenleri ve kasiyerlere ihtiyaç olduğu vurgulanırken, aralık sonu itibarıyla en fazla istihdam artışı beklentisi olan ilk 5 mesleğin beden işçisi, kümes hayvanları işçileri, şoför, yük taşıma, konfeksiyon işçileri ve güvenlik görevlileri olduğu belirtildi.

Aynı dönem itibarıyla istihdam azalışı beklenen 5 meslek grubu ise reyon görevlileri, makine teknisyenleri, ekskavatör (kazıcı) operatörleri ve banka gişe yetkilileri olarak nitelendirildi.

İşverenlerin eleman temininde en fazla güçlük çektiği 5 meslek grubunun beden işçileri, şoför, yük taşıma, kasap, hemşire ve metal mamuller montaj işçileri olduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber