Bartın Valisi Bülent Savur: Bartın'ın her sahada geleceğini planlıyoruz

Bartın Valisi Bülent Savur kalkınmasını tamamlamış ve bölgesinde fark yaratan bir Bartın inşa etmek için önemli çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 21:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın'da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Jandarma Sosyal Tesislerinde

düzenlenen çay sohbetinde bir araya gelen Bartın Valisi Bülent Savur gazetecilerin yeni yılını kutladı. Bartın Valiliği görevindeki 4,5 ayın değerlendirmesini yapan ve devam eden projelerle ilgili gazetecilere bilgiler veren Vali Bülent Savur gazetecilerin sorunlarını dinledi. Bartın'da çok duyarlı bir basının olduğunu ve bunu her zaman övünçle dile getirdiğini ifade eden Vali Savur, ?Bugün bir bütün halinde hem sizlerin yeni yılınızı kutlamak hem de geride kalan 4,5 aylık görevimizle ilgili değerlendirmelerin yapılacağı hoş sohbet çay toplantısı düzenlemiş bulunuyorum. Bu vesile ile bu davetimize katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum, ailelerinizle birlikte yeni yılınızı kutluyorum. Basın mensupları olarak gerek Bartın'ımızın sesinin duyurulmasında gerekse de biz idarecilerin görevlerindeki noksanların hatırlatılması açısından çalışmalar sergiliyorsunuz. Basınımızın yapıcı her türlü eleştirisini kabul edebilirim ancak muhatabına sorulması gereken yerlerde muhatabına sorulmadan yapıcılıktan uzak, kamuoyunu yanıltacak yazıları da kabul etmemiz mümkün değildir.? dedi.

Göreve başladığı 4,5 aylık süreç içerisinde Bartın'ı karış karış gezemediğini ifade eden Vali Bülent Savur, ?Ramazan bayramı arifesinde valilik görevine başladım. Bu süreç içinde 2 milli ve 2 dini bayramı da kutladık, idrak ettik. Milli ve dini bayram tatillerinin yoğun olduğu bir dönemde göreve başladık. Bunu makama gelen hayırlı olsun ziyaretleri süreci takip etti. Bu süreçte ilimizde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız'ı ağırladık. Her ne kadar Bartın'ımızı karış karış gezdiğimi söyleyemesem de kentimizin planlamalarına, meselelerine hakimim ve meselelerin fikriyatına sahibim.? diye konuştu.

BARTIN'IN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ

Planlı ve hesaplı çalışmayı, profesyonelliği sevdiğini dile getiren Vali Bülent Savur, ?Bartın'daki turizm, sanayi ve tarım konularında çeşitli planlamalar yaparak çalışmalar içerisindeyim. Plan ve hesap adamıyım, Bartın'ımızın geleceğini her sahada planlamaya çalışan gerek özel sektörden gerekse de kamudan profesyonel oluşumlarla işbirliği içindeyim. Bartın'ın her alanda gelişip kalkınması için yol haritası belirlemeliyiz. Bunlar Bartın'ın geleceği adına inşai faaliyet ve işin temeli gibidir. Bu işler ayrıca sabır gerektirir. Planlama ve yol haritamızı belirlersek göreve kim gelirse gelsin kentin geleceği takdire bırakılmamış olur. Sonunda selamet olacak plan ve yol haritası çalışmalarının içindeyiz. Bartın'ı bir bütün olarak ele alıp turizmi daha ileriye götürmek yeni turizm alanlarını nasıl oluşturabiliriz, turizmdeki yenilik ve gelişmelere Bartın'ı nasıl uyarlayabiliriz konularını ele alarak planlamalar yapıyoruz. Bunları yaparken de ilimizin milletvekilleri ve STK'larla meseleleri ele alacağız.? ifadelerini kullandı.

OSB'NİN ENERJİ SORUNU GİDERİLECEK

Bartın Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) sanayicilerin enerji sorununu ortadan kaldıracak önemli çalışmalar başlattıklarını açıklayan Vali Bülent Savur, ?Organize Sanayi Bölgemizin yakın bir zamanda genel kurulu yapıldı. Genel kurul sonucunda OSB'nin müteşebbis ruhuyla yönetilmesinin devamı uygun görüldü. Yapılan seçimle OSB Müteşebbis Heyetine Başkanlık etmekteyim. OSB Müteşebbis Heyeti yönetim kurulumuzla birlikte OSB'deki alt yapı iyileştirmeleri, sanayicilerimizin enerji sıkıntısı, yatırımcılarımıza yeni yer kazandırma çalışmaları, taşkın korunma duvarı, OSB'nin aydınlatılması gibi konularla ilgili olarak ilgili kurumların bakanlık ve genel müdürlükleri düzeyinde önemli görüşmelerimiz oldu. OSB'nin 20 yıllık enerji sorununu ortadan kaldıracak çok önemli görüşmelerimiz oldu ve çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 2013 yılında OSB'nin enerji sorununu ortadan kaldıracak çalışma programa alınıyor. Yatırımcılarımıza yeni alan oluşturulması ve enerji sağlanması konusunda önemli çalışmalarımız var. Şimdiye kadar OSB'deki iyileştirmeler için 300 bin liranın üzerinde kaynak aktarıldı. Amacımız kalkınmasını tamamlamış ve bölgesinde fark yaratan bir Bartın inşa etmektir.? dedi.

Bartın Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karsavuran'ın da hazır bulunduğu değerlendirme toplantısı sonunda Vali Bülent Savur günün anısına gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber