Belediyesinin kapanmaması için Anayasa Mahkemesi'ne dava açtı

Akbük Belde Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, Bayakşehir Yasası çerçevesinde kapatılacak olan Akbük Belediyesi'nin, kapanmaması için Anayasa Mahkemesi'ne ferdi olarak başvuruda bulunduğunu söyledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2012 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sandalcı, yaptığı açıklamada, "6360 Sayılı On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan belde belediyelerinin kapatılacağını anımsattı.

Büyükşehir yapılan 13 il arasında Aydın'ın da bulunduğunu ve düzenleme gereği 2014 yılında yapılacak mahalli idareler seçimlerinin ardından, belediyelerinin kapatılacağını ve Akbük'ün Didim ilçesinin bir mahallesine dönüştürüleceğini belirten Sandalcı, kanunun bu düzenlemesinin AB Yerel Yönetimler Özerlik Şartı'na aykırı olduğunu savundu.

Sandalcı, Aydın ve diğer il belediyelerinin büyükşehir yapılmasına itirazlarının olmadığını, ancak beldelerin mahalleye dönüştürülmesine karşı olduklarını ifade ederek, "Ferdi olarak Anayasa Mahkemesi'ne dava açmak için Didim Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dilekçe vererek, Büyükşehir Yasası ile Akbük Belediyesinin kapatılmaması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdum. Her şeyden önce Akbük, turizm merkezi olmaya aday bir bölge. Biz bunu, kanun çıkmadan önce de sürekli olarak dile getirmiştik. Son kararı Anayasa Mahkemesi verecektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber