Yaşlanınca hurdalardan iş yerine asansör yaptı

Günay Nuh - Ardahan'da 74 yaşındaki torna ustası, iş yerinin ikinci katına merdivenle çıkmakta zorlanmaya başlayınca hurdalarla asansör yaparak, yaşamını kolaylaştırdı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2012 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küçük Sanayi Sitesi'nde tornacılık yapan Tayfur Bölük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 90 metrekarelik iş yerinde 60 yıldır tornacılık yaptığını söyledi.

Mesleğine 10 yaşında başladığını ifade eden Bölük, yaşı ilerledikçe iş yerinin ikinci katına çıkarken zorlanmaya başladığını söyledi. Bölük, işlerini kolaylaştırmak için asansör yapmaya karar verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Artık yaşlılık emareleri kendini göstermeye, bazı işler beni yormaya başladı. Yaş 74'ü buldu. 64 yıldır bu işin içindeyim. Bu nedenle iş yerimdeki ikinci kata çıkmamı kolaylaştıracak, 5 ton ağırlık kaldırabilecek bir asansör yapmaya karar verdim. Asansörü bir ay gibi kısa sürede tamamladım. Artık ikinci kata hem kendim çıkıyorum hem de yük çıkarabiliyorum."

Asansörü yaparken iş yerindeki hurdaları kullandığını anlatan Bölük,

"İkinci kata çıkmamı kolaylaştıran asansörün motoru hariç her parçasını iş yerindeki hurdalardan yaptım. Güzel bir sonuç ortaya çıktı" diye konuştu.

Daha önce iş yerinde 150 ton ağırlığında pres makinesi ve tevsiye makinesi yaptığını anlatan Bölük, 30 ton kaldırabilecek bir vinç yapmayı planladığını ifade ederek, "Çünkü ben bu işe doyamadım. Gecemi gündüzümü bu işe veriyorum. Halen bu işi severek yapıyorum. Bu iş benim aşkımdır. Tek isteğim mucitlere sahip çıkılması. Becerikli çok sayıda genç var. Yetkililerimiz onlara sahip çıksınlar. Bu ülkenin evladı isterse, imkan verilirse neler yapar neler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber