Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi'nden uluslararası atak

İzmir'de İngilizce eğitim veren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi, Erasmus Charter'ına 14 uluslararası anlaşmayı imzalayarak İKÇ'nin ilk uluslararası anlaşmalarını hayata geçirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2012 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de İngilizce eğitim veren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi, Erasmus Charter'ına 14 uluslararası anlaşmayı imzalayarak İKÇ'nin ilk uluslararası anlaşmalarını hayata geçirdi. Erasmus programına 2012-2013 akademik yılı itibariyle kabul edilen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bu sürece Turizm Fakültesi'nin katkılarıyla hızlı bir adım attı.

Uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi değişimi sağlayan Erasmus Charter'ına kabulünün ardından Avrupa'nın birçok üniversitesiyle bağlantıya geçtiklerini söyleyen Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cengiz Demir, İzmir'in en genç ve en donanımlı akademik kadrosuyla,

uluslararası boyuttaki akademik bağlantıları

en kısa sürede geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Kanada'nın Bishop's Üniversitesiyle yapılan öğrenci ve öğretim üyesi değişim anlaşmasına farklı bir boyut katan Erasmus anlaşmaları ile Turizm Fakültesine 1 yıl gibi kısa bir sürede uluslararası boyut kazandırdıklarını söyleyen Dekan Prof.Dr. Cengiz Demir, hedeflerinin önce Türkiye'de, sonra Dünyada en iyi eğitim veren turizm fakültesi olmak olduğunu belirtti.

"TURİZM BARIŞ DEMEKTİR"

Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitiminin tamamını %100 İngilizce veren Türkiye'de ilk ve

tek fakülte olarak turizm eğitiminde lider konuma yerleştiklerini belirten Prof.Dr.Cengiz Demir," İzmir'imize üniversitemiz adına 14 Uluslararası Erasmus anlaşmasını kazandırmış bulunuyoruz. Turizm barış demektir. Biz bu anlaşmalarla dünya barışına da hizmet vermek için önemli bir süreci başlatıyoruz. Avrupa'nın dört bir yanındaki bu ülkelerle kültürlerarası diyaloğa katkıda bulunarak; öğrencilerimizin farklı kültürleri tanımasına ve ortak paydada buluşmasına imkan sağlayacağız" dedi.

"EXPO SÜRECİNE DE ÇOK BÜYÜK KATKI"

EXPO sürecinde emin adımlarla ilerleyen İzmir'e akademik anlamda da büyük destek sağlayacaklarını söyleyen Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cengiz Demir, " Önemli bir misyon üstlenerek yurtdışından gelen tüm misafirlerimize gönüllü tanıtım elçisi olacağız. 12 farklı ülkeden gelen öğrenci ve akademisyenler ülkelerine döndüklerinde, gittikleri şehirde ne denli büyük hedeflerin olduğunu ve önemli işlerin

yapıldığını anlatmaları EXPO sürecine de çok büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu. Fakültenin Erasmus Koordinatörü Turizm Rehberliği Bölümü öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Volkan Altıntaş ise bu anlaşmalara ek olarak, işbirliği yapılan bu okullarla uluslararası projelere imza atacaklarını müjdeledi.

Öğrencilerin yükseköğrenimlerine çok farklı pencerelerden bakma fırsatı yaratacak bu işbirlikleriyle İzmir'i turizm perspektifinde çok daha ileri taşıyacaklarını ifade eden Yrd. Doç.Dr. Volkan Altıntaş, "Fakülte olarak bu anlaşmaları sadece Erasmus boyutunda ele almıyoruz. Erasmus'un yanında 2013 yılı içerisinde bu okullarla uluslararası seviyede projelere imza atmaya hazırlanıyoruz. Ayrıca genç bir turizm fakültesi olarak turizm alanında uluslararası birliklere üye olacağız. Bu kapsamda üyelik bazında son aşamaya geldiğimiz kuruluşlar bulunmaktadır. İzmir'deki farkımızı Uluslararası boyuta taşımaktan mutluluk duyuyoruz. Fakülte olarak en büyük misyonumuz turizmle barışı birleştirmektir. Erasmus kapsamında yaptığımız bu 14 anlaşmayı arttırarak devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber