Ailesinin terk ettiği 4 çocuğa devlet sahip çıktı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ailesi tarafından terk edilen 4 çocuk, kaymakamlık tarafından koruma altına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ailesi tarafından terk edilen 4 çocuk, kaymakamlık tarafından koruma altına alındı.

Kaymakam İbrahim Çay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğüne ilçeye bağlı Hasbeyler köyünde yaklaşık 1 ay önce anne Nazmiye ve baba Şenol Gültekin tarafından terk edilen 4 çocuğun olduğu bildirildiğini söyledi.

Müdürlük personelince söz konusu evde yapılan incelemede Azize (11), Serhat

(9), Azra (3) ve Berat Gültekin'in (1) yaşam şartlarının kötü olduğunun görüldüğünü ifade eden Çay, şöyle konuştu:

"Ekiplerimiz söz konusu evde yaptığı incelemelerde, anne Nazmiye Gültekin'in yaklaşık 1 ay önce evini terk ettiği, baba Şenol Gültekin'in ise düzenli olarak eve gelip gitmediğini tespit etti. Ailesi tarafından terk edilen çocuklarımıza, kaymakamlık olarak sahip çıktık. Koruma altına alınan çocuklar, Zonguldak Merkez Huzurevi'ne bağlı ilk kabul bürosuna teslim edildi. Ekiplerce Azize Gültekin'in evde kardeşlerine bakmaya çalıştığı ve 1 yaşındaki kardeşi Berat'ın yaşamı için ciddi bir uğraş verdiği gözlemlendi. Bu yüzden Azize'nin yaklaşık 2 haftadır eğitim ve öğrenimine ara verdiği tespit edildi."

Ereğli Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Necdet Kocaman da anne ve baba hakkında çocuklarıyla ilgilenmedikleri gerekçesiyle hukuki işlem başlatılacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber