Adıyaman'da yeni yılın ilk bebeği erkek oldu

Adıyaman'da yeni yılın ilk bebeği erkek oldu.2013'ün ilk bebeğine Abdurrahman ismi verilirken, 2012'nin son bebeğine Recep Tayyip adı verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2013 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'da yeni yılın ilk bebeği erkek oldu. 2013'ün ilk bebeğine Abdurrahman ismi verilirken, 2012'nin son bebeğine Recep Tayyip adı verildi.

Adıyamanlı ailenin Abdurrahman isimli bebeği hastane personelinden ve hasta yakınlarından da yoğun ilgi gördü. 2012'nin son bebeği ise, Suriye'de çıkan savaştan kaçarak Adıyaman'a gelen İsmail ailesi çiftinin son bebeği oldu. Suriye'deki savaştan kaçarak Adıyaman'daki çadır kentte yerleştirilen İsmail ailesi çifti çocuklarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adını verdi.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Servisi Kadın Doğum Doktoru Münihe Yücel, "Hastamızın adı Şehrinaz İsmail. Hastamızın 5. gebeliğiydi. 2012'nin son bebeği olarak 1 erkek çocuk dünyaya geldi ve bebeğinin adını da Recep Tayyip koyacaklarmış. Kendilerine de yaşadıkları yere de hayırlı evlat olurlar" dedi.

Daha sonra konuşan tercümanlar eşliğinde konuşan Suriyeli Anne Şehrinaz İsmail, "Çocuğun sağlıklı olduğunu söylüyor. Neden Recep Tayip Erdoğan diyorum? Recep Tayyip Erdoğan, sayın Başbakanımız, Suriyelilere kucak açtığından dolayı, bu ismi kurmaktan onur duyuyorlar" ifadelerinde bulundu.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Servisi Kadın Doğum Doktoru Mühire Yücel, "2013 yılının ilk bebeği. Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğum Evinde gerçekleşti. Saat tam12'de doğdu. Sağlıklı bir bebeğimiz erkek bebeğimiz dünyaya geldi. Vatana millete hayırlı evlat olmasını temenni ediyorum" dedi.

Çok mutlu olduğunu ifade eden Anne Türkan Bulut ise, "Çok mutluyum. Allah herkese böyle bir evlat vermesini nasip etsin .Çocuğum yeni yılın ilk bebeği oldu. Herkese yeni yılda sağlık mutluluk dilerim" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber