Reşit Muhtar Gümüşhanelileri coşturdu

Gümüşhane'de yeni kurulan Teknik Elemanlar Derneği (GÜTEKDER) açılışını TRT Sanatçısı Reşit Muhtar'ın konseri ile yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2013 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümüşhane'de yeni kurulan Teknik Elemanlar Derneği (GÜTEKDER) açılışını TRT Sanatçısı Reşit Muhtar'ın konseri ile yaptı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Ak Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan ve çok sayıda davetli katlıdı.

Gümüşhane Teknik Elemanlar Derneği Başkanı Hamit Mazlum konser öncesinde yaptığı konuşmada sosyal alanda yurt içinde ve yurtdışında faaliyet gösterecek derneğin, Gümüşhane'de bulunan teknik elemanların bir çatı altında toplanması, tanışması, mesleki konularda gelişmelerin takip edilmesi amacıyla kurulduğunu söyledi.

GÜTEKDER'in Doğu Anadolu Mimar, Mühendis ve Teknik Elemanlar Dernekleri Federasyonuna kurucu üye olarak katıldığını ifade eden Mazlum, bilim ve teknik ışığında projeler üretmek ve Gümüşhane'nin gelişmesine katkı sağlamanın birinci hedefleri olduğunu dile getirdi.

Programda daha sonra TRT sanatçısı Reşit Muhtar, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin şiirlerini bestelediği Kırık Mızrap albümünde yer alan parçaları ile güncel türkü ve şarkıları ile izleyenlere doyumsuz anlar yaşattı. Program sonunda Vali Mayda tarafından Muhtar'a plaket takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber